Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Acolliments d'infants i adolescents d'Ucraïna sense tutors legals

Acolliments d'infants i adolescents d'Ucraïna sense tutors legals

| Acció Social

El Departament de Drets Socials de Catalunya ha creat un circuit d’urgència per a l’acolliment de menors d’edat d’Ucraïna sense tutors legals, amb l’objectiu d’agilitzar i simplificar aquest procediment. L’entrada i gestió inicial dels expedients dels menors d’edat no acompanyats d’origen ucraïnès es farà a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

La DGAIA farà una primera valoració i un estudi provisional de la família d’emergència (contacte amb la família, visita al domicili i entrevista, i emissió de l’informe). Un cop superat aquest pas, s’elaborarà una resolució de desemparament preventiu i guarda provisional en família d’emergència de caràcter humanitari i extraordinari derivada del conflicte bèl·lic d’Ucraïna. La DGAIA és qui assumeix la tutela i s’atorga la guarda provisional a la família. L’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció formalitzarà l’acollida i en farà el seguiment. El Departament també gestionarà la targeta sanitària i l'escolarització dels infants i adolescents durant la seva estada al país.

Si detecteu algun cas d'un infant d'origen ucraïnès del que calga regularitzar la situació d'acolliment familiar podeu posar-vos en contacte amb la DGAIA al 116 111 o per correu a dgaia.dso@gencat.cat.

Si estàs interessat/da en proporcionar un acolliment, cal enviar un correu electrònic a comiteacollida.igualtat@gencat.cat o a terresebre.igualtat@gencat.cat

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar