Les IV Jornades Gastronòmiques de la Galera tindran lloc del 10 de febrer al 5 de març a Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i La Ràpita, amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.
Alcanar i els altres tres municipis mariners de les Terres de l’Ebre, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita, s’han unit un any més per oferir menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l’Ebre.
Aquest crustaci, abundant en zones properes a deltes on les aigües són riques en nutrients, és una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals. A diferència d’altres crustacis, la galera és baixa en calories i de fàcil digestió. La seva carn és fina i gustosa, la qual cosa en facilita la seva preparació.
Jordi Monfort, regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Alcanar, ha explicat que “és un gust obrir el llibret i veure la quantitat de restaurants que participen a les jornades, així com la riquesa i varietat dels plats elaborats”. Tanmateix, ha convidat tothom a participar a les jornades i al concurs d'Instagram.
Els restaurants participants han preparat més d’una cinquantena de menús on es podrà tastar, entre d’altres, croqueta de galera, arròs amb galeres i sípia o crema de galeres, tot plegat acompanyat de vins del territori com els garnatxa blanca, DO Terra Alta.
Concurs Instagram
Els comensals també podran participar en el concurs de fotos d’Instagram que ha preparat la Diputació de Tarragona, i optaran a guanyar un menú de degustació per a dues persones a qualsevol dels restaurants adherits a les jornades. Només han de realitzar una fotografia del plat que estiguen a punt de degustar i publicar-la a Instagram amb els hashtags #jornadesgalera, #terresdelebre i geolocalitzar el restaurant.