Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies 495.500 euros en ajuts extraordinaris al comerç i la restauració pels aiguats del setembre i ampliació de la partida amb 100.000 euros

495.500 euros en ajuts extraordinaris al comerç i la restauració pels aiguats del setembre i ampliació de la partida amb 100.000 euros

| Economia

El setembre passat, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va fer una visita institucional a Alcanar i va anunciar que el seu Departament, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), destinaria al voltant de 500.000 euros en ajuts als sectors del comerç, la restauració i els serveis del terme municipal d’Alcanar afectats pel temporal de pluja de l’1 de setembre. 

En aquest marc, fa uns dies va sortir la resolució d’aquesta línia específica d’ajuts, que anuncia la concessió de 495.000 euros en ajuts directes i  a fons perdut que rebran 106 persones empresàries i autònomes de comerços, bars, restaurants, cafeteries i serveis assimilats d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja. Les ajudes d'aquesta convocatòria extraordinària són d’entre 3.000 i 8.000 euros, depenent del grau d'afectació que van patir i dels dies de tancament obligat per les conseqüències dels aiguats.

“Aquest centenar d’establiments del municipi rebran abans de final d’any el pagament d’esta ajuda, que atenuarà els efectes dels aiguats a l’hora d’encarar la campanya nadalenca. Per tant, arriben en un moment molt oportú”, ha explicat Joan Roig, alcalde d’Alcanar.

En concret, el Departament d'Empresa i Treball ha rebut 122 sol•licituds. Del total,  11 no s’han admès, la majoria perquè un mateix establiment n'havia presentat més d'una i d'altres perquè no eren establiments que es poguessen beneficiar d'aquesta convocatòria extraordinària o perquè no eren empreses del municipi canareu. En les cinc restants, els mateixos sol•licitants ja hi havien desistit prèviament.

“Això no obstant, des de l’Àrea de Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Alcanar es va detectar que hi havia algunes empreses i alguns autònoms que encara es podrien acollir a la convocatòria i es va contactar amb el CCAM per a cercar alternatives”, explica Jordi Monfort, regidor de l’àrea. Finalment, s’ha ampliat la partida en uns 100.000 euros més.

Joan Roig ha agraït la implicació del Govern de la Generalitat: "Des del moment zero van interioritzar les demandes de la gent d'Alcanar, n'han fet seguiment i n'han mantingut el compromís, ja que no hauríem pogut fer-ho tots sols".

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha destacat que la col•laboració entre les dues administracions "ens ha permès gestionar millor els recursos i adreçar-los directament a les persones i els serveis més afectats, com podem constatar amb aquests ajuts directes i a fons perdut que ha atorgat el Departament d'Empresa i Treball".

L’alcalde ha conclòs amb “un agraïment molt gran a l’equip tècnic de l’Àrea de Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Alcanar per la gran feina feta, així com a l'Àrea de Comerç del Departament d’Empresa i Comerç de la Generalitat, que ha estat en contínua comunicació amb el nostre consistori per a materialitzar aquesta ajuda tan necessària per al municipi”.