Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies 4 noves subvencions atorgades a l'Ajuntament d'Alcanar en matèria de salut, turisme i ensenyament

4 noves subvencions atorgades a l'Ajuntament d'Alcanar en matèria de salut, turisme i ensenyament

| Salut, Ensenyament, Turisme

L’Ajuntament d’Alcanar ha rebut tres subvencions de la Diputació de Tarragona que es destinaran a atendre les despeses derivades de les actuacions de protecció de la salut pública a les platges, la campanya de sensibilització i actuació contra el mosquit tigre i el funcionament de l’Escola Municipal de Música d’Alcanar.

La Diputació de Tarragona ha concedit a l’Ajuntament d’Alcanar una subvenció de 19.460 euros (suposa un 80% del pressupost mínim que ha d’executar l’ajuntament per aquesta partida) per les actuacions de protecció de la salut pública per la seguretat a la zona de bany de les platges del municipi. Això inclou el servei de seguretat a les platges, socorrisme, assistència i infermeria. Jordi Bort, regidor de Salut, es mostra optimista “estem molt satisfets perquè pràcticament tindrem el servei cobert. Aquest ingrés suposarà un estalvi important per als veïns i veïnes”.

D'altra banda, el Patronat de Turisme ha coincidit a l'Ajuntament una subvenció de 1.500 euros per la promoció d'activitats turístiques i pel fet que Alcanar va acreditar tenir una Bandera Blava.

Així mateix, la Diputació de Tarragona ha concedit 3.813,60 euros  al consistori (suposa un 70% del pressupost mínim que ha d’executar l’ajuntament per aquesta partida) per actuacions de protecció de la salut pública per a la gestió d’espècies plaga i espècies invasores en espais urbans i periurbans.

Aquesta injecció monetària s’ha destinat a cobrir gran part la campanya integral contra el mosquit tigre, impulsada per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. El primer tractament, a prop de 500 embornals i punts de clavegueram, es va dur a terme el maig a Alcanar Platja, les Cases d’Alcanar i Alcanar i es repetirà dos cops més durant l’estiu. Així mateix, s’ha sensibilitzat la població a través de díptics i xerrades per tenir cura i complir les mesures preventives. Jordi Bort explica que “si cadascú segueix els petits consells  que es donen, els primers beneficiats són els veïns i veïnes”.

Finalment, La Diputació de Tarragona ha resolt la concessió d’una subvenció per un  import de 4.393,99 euros, d’acord amb les bases d’atorgament de subvencions per a les escoles de música de titularitat i gestió municipals de les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (BOPT núm. 48, 10/03/2016), per atendre una part les despeses de funcionament de l’Escola Municipal de Música d’Alcanar. Carme Navarro, Regidora d’Ensenyament  explica que “agraïm aquest ajut que se suma als esforços que fa l’Ajuntament per mantenir viva la cultura musical del municipi. ”