Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies 20.000 mascaretes i índex de rebrot molt baix a Alcanar

20.000 mascaretes i índex de rebrot molt baix a Alcanar

| covid-19

Alcanar continua tenint la taxa de reproducció del virus, l’Rt, en una bona posició, és a dir, inferior a 1, concretament a 0,86, la qual cosa permet començar l’inici del curs escolar amb bones expectatives. A més, el risc de rebrot se situa a un nivell molt baix, a 27,30.

Arribar fins aquí no ha estat fàcil. Cal agrair el comportament exemplar que han tingut els veïns i veïnes  del municipi, complint les indicacions de les autoritats sanitàries i els protocols de seguretat i protecció de l’Ajuntament d’Alcanar.  

En aquest sentit, l’Ajuntament d'Alcanar ha proveït d’una mascareta reutilitzable i feta amb material hidrorepel•lent a totes les persones del municipi que ho han sol•licitat. El consistori ja ha repartit prop de 20.000 mascaretes, 13.000 de les quals han estat destinades a comerços i empreses, sectors vulnerables del municipi i a persones adultes.

Del total de tapaboques repartides, l’equip de cosidores voluntàries del consistori ha fabricat 6.500 mascaretes destinades als xiquets i xiquetes i més d’11.500 destinades a persones adultes. 

“Ho hem aconseguit remant tots i totes en la mateixa direcció per allunyar-nos de la COVID19. Encarem el setembre i l’inici de curs escolar amb optimisme però recordem que per a mantenir aquest risc baix hem de seguir utilitzant la fórmula que ens protegeix: mascareta, distància de seguretat i neteja de mans”, comenta Joan Roig, alcalde d’Alcanar.  

Per la seua banda, Maribel Ramon, regidora d’Acció Social, agraeix, una vegada més, l'esforç de "l'equip de cosidores, esterilitzadors i la resta de persones voluntàries per fer realitat aquest gran projecte". 

Els veïns i veïnes que vulguen recollir la seua mascareta i/o la d'altres persones adultes del mateix nucli familiar han de trucar al telèfon 977732013. Des de l'Ajuntament s'assignarà un dia i hora de recollida, tot garantint al màxim els protocols de seguretat.

No abaixem la guàrdia, només així vencerem el coronavirus!  

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar