Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies 1168 alumnes comencen avui les classes al municipi

1168 alumnes comencen avui les classes al municipi

| Educació

El curs escolar 2021-2022 s’ha posat en marxa avui, 13 de setembre, i a Alcanar ho ha fet amb 1168 alumnes: 600 a l’Escola Joan Baptista Serra d’Alcanar, 102 a l’Escola Marjal de les Cases i 466 a l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar.  De moment aquest curs hi ha 15 alumnes més que l’anterior, tot i que durant l’any poden seguir augmentant, ja que la matrícula viva d’inici de curs no està tancada.

El retorn als centres ha transcorregut sense incidències. També els dos centres d’Alcanar, que van resultar severament afectats pels aiguats del dia 1, han pogut reprendre l’activitat després de dies de neteja intensa i reparació dels desperfectes.

I com cada any, l’Ajuntament d’Alcanar ha portat a terme treballs als diferents centres educatius públics del municipi de cara a l’inici de curs 2021-2022. Aquestes tasques es fan durant l’estiu per a no interferir amb el curs i per evitar la presència de l’alumnat i han consistit en l’arranjament i adequació de patis, el repàs de la instal•lació elèctrica, la reparació de persianes i finestres, així com millores d’accessibilitat, feines de paleta i de jardineria.

A més, enguany l'Ajuntament ha fet la substitució del tancament d'alumini del pati interior de l'escola de les Cases i la impermeabilització de la coberta del gimnàs a la d'Alcanar. I a l'institut, el consistori, igual que l'any passat, tornarà a aportar al voltant 15.000 euros en equipament per al Grau Mitjà de vídeo, Discjòquei i So i, a més, ha habilitat i equipat un espai a l'Escola Municipal de Música perquè l'alumnat del nou cicle puga fer-hi una gran part de les classes pràctiques. Pel que fa al nou Programa de formació i inserció d'auxiliar de Vivers i Jardins, el consistori contribuirà amb la mà d'obra per a la construcció del tancat de l'hort per a les pràctiques d'aquest PFI i posarà a disposició una aula a l'edifici de Serveis Agraris per a desenvolupar classes teòriques.

Maribel Ramon, regidora d’Educació, explica que enguany a aquestes tasques “s’hi ha hagut de sumar la reparació de desperfectes i la neteja dels danys causats per les pluges torrencials de l’1 de setembre”. Aquest treball s’ha fet de forma coordinada amb el personal docent i persones voluntàries i, en aquest sentit, la regidora destaca l’esforç col•lectiu que ha permès “posar a punt les escoles a contrarellotge”.

Per la seua banda, Joan Roig, alcalde d’Alcanar, recalca que “des de l’Ajuntament donem suport en tot allò que faça falta als diferents centres educatius amb el propòsit que els xiquets i xiquetes puguen assistir a les aules i les diferents instal•lacions amb les millors condicions”.

Enguany, com a novetat, l’Escola Joan Baptista Serra presentarà el PEC #Som a la comunitat educativa i, segons el seu director, Josep Forcadell: “apostarem per començar a obrir l’escola a les famílies, ja que les noves mesures COVID ens ho permeten. El nostre lema d’enguany és: Cuidem la llavor del JBSerra”.

A l’Escola Marjal de les Cases continuaran amb el projecte Esport Blau per a l’alumnat de 5è de primària, de la mà del Club Nàutic de les Cases i de la Federació Catalana de Vela; també es mantindran els projectes de l’hort escolar i el d’emprenedoria. Precisament, la directora del centre, Sònia Reverter, valora molt positivament el projecte FER “perquè treballa l’esperit emprenedor i creatiu de l’alumnat per a evitar el despoblament dels pobles rurals.” 

I des de l’institut Sòl de Riu, a banda de la nova implantació del segon curs de CFGM vídeo, discjòquei i so i del PFI auxiliar de vivers i jardins, el seu director, Carlos Salvadó, remarca la continuïtat “dels projectes Aprenentatge i servei, de Cooperativa ecològica”. 

A més, seguint els protocols posats en marxa l’any passat, els centres seguiran complint les mesures necessàries, com l’entrada esglaonada, per tal de lluitar contra la propagació de la covid-19 i per a garantir la seguretat de l’alumnat i l’equip professional.