Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Programació del 8 de març: dones, salut i activitat física

Programació del 8 de març: dones, salut i activitat física

| Dona; Acció social

Un any més, per aquestes dates, l’Ajuntament d’Alcanar, amb la col•laboració del Consell de Dones i diverses entitats municipals, posa en marxa la programació del 8 de març, que enguany té com eix central la salut i l'esport.

Maribel Ramon, regidora de Polítiques d’Igualtat, destaca que en l’actualitat “la presència de les dones en activitats esportives és habitual i rellevant. Tot i els grans beneficis físics i emocionals de la pràctica esportiva, les desigualtats de gènere encara tenen impacte en el temps de dedicació. Per tant, enguany ens mourem per a continuar trencant barreres i també per a col•laborar amb el projecte EMMA per a la investigació del càncer de mama”.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i, durant tot el mes, se succeiran al municipi un seguit d'activitats obertes a la ciutadania, però especialment pensades per a dones, dins dels àmbits de la salut i l'exercici físic.

Dissabte, 4 de març, a les 10:30 h, al Casal Cívic Trinitari Bel, hi haurà un taller teòric i pràctic del sòl pelvià, a càrrec de Lorena Sánchez de Munay Project. Aquesta activitat està organitzada per l’entitat Ameiba i té un cost de 8 euros per a persones sòcies i 15 per a no sòcies. 

El dimecres, 8 de març, a partir de les 10 h, es farà la lectura del manifest institucional per Alcanar Ràdio. I a les 17 h, a l’Esplai de la Gent Gran, tindrà lloc la xerrada ‘La importància de l'activitat física a partir dels 60 anys’ a càrrec de Lorena Sánchez, posteriorment hi haurà una xocolatada popular. Aquesta proposta està organitzada per les associacions de Gent Gran i de Mestresses de Casa d'Alcanar amb el suport de l’Ajuntament d’Alcanar.

A més, durant tota la setmana, a través de les xarxes socials de l’Ajuntament d’Alcanar, es presentarà la trajectòria acadèmica i professional de diferents canareves que destaquen en l’àmbit de la salut i l’esport. 

Pel que fa a l’activitat esportiva, el diumenge, 12 de març, se celebrarà la caminada popular urbana i solidària, ‘MOU-TE!’, organitzada per l’Ajuntament d'Alcanar; amb un recorregut de 4 km, apta per a totes les edats i també per a persones amb mobilitat reduïda.

A les 10 del matí, al Centre Cívic, serà la concentració de les persones participants i la recollida de l'obsequi per a les primeres 200 persones inscrites. A les 10:30 h hi haurà la lectura del manifest i l’escalfament inicial a càrrec de Lorena Sánchez. Seguidament, començarà la caminada, amb un punt d’avituallament a la plaça Major, en finalitzar la caminada.

El preu de l’activitat és de 5 euros, 1,5 euros aniran destinats a cobrir despeses i 3,5 euros  al Projecte Emma – L’Ebre investiga el càncer de mama. Les inscripcions s’han de fer de forma presencial a Serveis Agraris Joan Gil (despatx Esports) i a l’Ajuntament d’Alcanar (àrea de polítiques d’igualtat), fins  al 9 de març. Els gossos es podran inscriure com a participants i hauran d’anar lligats.

Durant la caminada es comptarà amb la participació dels i les membres de l'Aula de Fotografia d'Alcanar que faran fotografies de la jornada, per a fer-ne després un recull que es publicarà a les xarxes socials de l'Ajuntament i al butlletí municipal d'Alcanar. A més, una d'aquestes fotografies serà la portada del butlletí del mes de març de 2023.

En acabar la caminada, a partir de les 12.30 h, tindrà lloc una celebració festiva organitzada per l’Aixada Lila.

Finalment, la setmana del 20 de març es farà la presentació dels clips ‘Trenquem barreres! Dones, salut i activitat física’ als mitjans de difusió de l’Ajuntament d’Alcanar, amb la participació de dones del municipi.