Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Mocions ERC 2019-2023

Mocions ERC 2019-2023

2023

- Moció d'ERC per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, en ple ordinari del 30 de març. 

- Moció d'ERC per a demanar la garantia del dret a vot, actiu passiu, de tota la ciutadania, en ple ordinari del 30 de març. 

- Moció d'ERC per a l'aprovació del projecte i instal·lació de llambordins o plaques stolpersteine en record a les persones d'Alcanar deportades als camps de concentració nazis, en ple ordinari del 30 de març. 

- Moció d'ERC per sol·licitar la prorroga de la suspensió de les regles fiscals per a l'exercici 2024, en ple ordinari del 28 de desembre. 

- Moció d'ERC per demanar continuïtat de la celebració de les festes tradicionals amb bous, en totes les modalitats recollides a la llei 34/2010, en ple ordinari del 28 de desembre. 

2022

- Moció d'ERC-AM sobre la sentència del 25% del TSJC i de suport i adhesió al manifest de SOMESCOLA.CAT en el ple extraordinari del 24 de febrer. S'aprova amb el vot favorable de tots els grups municipals tret de l'abstenció del PSC i Desperta't.

- Moció d'ERC-AM en defensa del cànon de residus de Catalunya en el ple extraordinari del 24 de febrer. S'aprova amb el vot favorable d'ERC-AM i la CUP. El PSC hi vota en contra, mentre que Desperta't i Junts s'hi abstenen. 

- Moció d'ERC contra la bretxa salarial en el ple ordinari del 31 de març. S'aprova per unanimitat. 

- Moció d'ERC per a donar suport a les mesures contra l'exclusió financera en el ple extraordinari del 9 de juny. S'aprova per unanimitat. 

- Moció d'ERC per a l'adhesió al Projecte Stolpersteine de reconeixement a les persones deportades als camps d'extermini nazis en el ple extraordinari del 9 de juny. S’aprova per unanimitat. 

- Moció d'ERC per demanar al Govern Espanyol el finançament del reforç Covid Escolar en el ple extraordinari del 9 de juny. S'aprova amb el vot favorable dels 7 regidors i regidores del grup d'ERC i l’abstenció dels regidors de la CUP, Junts i Desperta’t. Hi vota en contra el grup PSC-PM.

- Moció conjunta d'ERC i Junts de suport als Jutges de Pau en el ple extraoridinari del 9 de juny. S’aprova per majoria absoluta amb el vot favorable dels 7 regidors i regidores del grup d’ERC, de la CUP, de  Junts i Desperta't. El grup PSC-CP s'hi absté.

- Moció d'ERC per a la creació i participació del govern espanyol en un fons de transició justa de les zones nuclears catalanes en el ple ordinari del 29 de setembre. S'aprova per 10 vots a favor (6 d'ERC-AM, 2 de la CUP, 1 de Junts i 1 de Desperta't), cap vot d'abstenció i 1 vot en contra (del PSC-CP).

- Moció d'ERC en defensa de la crema de restes vegetals als mateixos camps de conreu en el ple ordinari del 29 de setembre. S'aprova per unanimitat la inclusió d'un punt a la part expositiva d'aquest punt. Posteriorment, s'aprova per 9 vots a favor (6 d'ERC-AM, 2 de la CUP i 1 de Desperta't), 1 vot d'abstenció (de Junts) i 1 vot en contra (del PSC-CP). 

2021

Moció conjunta de tos els Grups Municipals pel reconeixement públic del dol gestacional i perinatal en el ple ordinari del 28 de gener. Aquesta moció s'aprova per unanimitat.

- Moció d'ERC per defensar un servei de qualitat de les entitats financeres al nostre municipi en en ple ordinari del 27 de maig. Aquesta moció s'aprova per unanimitat.

- Moció d'ERC per a la Commemoració del Dia Internacional de les Dones en el ple ordinari del 27 de maig. Aquesta moció s'aprova per unanimitat.

- Moció d'ERC de suport a l'amnistia en el ple ordinari del 27 de maig. Aquesta moció s'aprova per unanimitat, tret de dos vots d'abstenció del PSC i Desperta't.

- Moció conjunta de la CUP i ERC de suport a Pablo Hásel en el ple del 27 de maig. La moció s'aprova per unanimitat, tret de l'abstenció del PSC i Desperta't.

- Moció d’ERC, per a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura 2021 en el ple extraordinari del 26 d'agost. La moció s'aprova amb el vot favorable dels 13 regidors/es.

 - Moció d'ERC amb motiu del 25N en el ple ordinari celebrat el 25 de novembre. S'aprova per unanimitat.

2020

- Moció de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte el M.H. President de la Generalitat Quim Torra, i l'Eurodiputat Oriol Junqueras presentada conjuntament per ERC i Junts per Alcanar, Les Cases i Alcanar-Platja en el ple municipal del 30/01/2020. S'aprova amb 12 vots a favor (ERC-AM, CUP, PSC-CP i Junts) i 1 abstenció (Desperta't).

- Moció per un servei ferroviari digne presentada per ERC en el ple municipal del 30/01/2020. S'aprova per unanimitat.

- Moció per defensar el cobrament íntegre i l'ampliació de terminis d'execució i justificació de les subvencions dels aiguats 2018 presentada per ERC en el ple municipal del 28/05/2020. S'aprova per unanimitat.

- Moció de suport a Lluís Salvadó i resta de persones processades per l'1 d'octubre presentada per ERC en el ple municipal del 28/05/2020. S'aprova amb 12 vots a favor (ERC-AM, Junts, PSC-CP i CUP), amb 1 abstenció (Desperta't).

- Moció per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones presentada per ERC en el ple municipal del 28/05/2020. S'aprova per unanimitat.

- Moció per declarar Alcanar municipi feminista presentada per ERC en el ple municipal del 28/05/2020. S'aprova per unanimitat.

- Moció d'ERC de denúncia de l'espionatge polític i per demanar aclarir els fets del "Catalangate" en el ple municipal del 24/09/2020. S'aprova amb el vot favorable d'ERC, la CUP i Junts per Alcanar. Desperta't s'hi absté i el PSC hi vota en contra.

- Moció d'ERC de rebuig a la inhabilitació de Quim Torra en el ple municipal del 28/09/2020. La moció es va aprovar amb vuit vots a favor i una abstenció.

- Moció d'ERC per mostrar el rebuig a la invasió de competències que suposa la Llei espanyola de bombers en el ple municipal  ordinari del 30/11/2020. S'aprova amb els vots d'ERC, la CUP i Junts. Desperta't i el PSC hi voten en contra.

2019

-  Moció de resposta a la sentència del tribunal suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació, presentada per l'alcaldia en el ple municipal del 15/10/2019. S'aprova amb 10 vots a favor (ERC-AM, CUP i Junts per Alcanar) i 2 abstencions (PSC-CP i Desperta't).

-Moció en defensa del Drets Civils i Polítics entre la ciutadania i el teixit associatiu del municipi presentada per l'alcaldia en el ple municipal del 25/07/2019. S'aprova amb 11 vots a favor (ERC-AM, CUP i Junts) i 2 abstencions (PSC-CP i Despertat't), la CUP hi vota en contra.

- Moció en suport a les persones detingudes per "l'Operació Judas" el 23s i contra la repressió al moviment independentista presentada per ERC en el ple municipal del 26/09/2019.  S'aprova amb 8 vots a favor (ERC-AM) i 2 abstencions (PSC-CP i Desperta't).

- Moció en suport a la llei 24/2015 i contra el tall de subministrament a les famílies amb deute presentada per ERC en el ple municipal del 26/09/2019. S'aprova per unanimitat.