Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Mocions 2019-23

Mocions 2019-23

2022

- Moció d'ERC-AM sobre la sentència del 25% del TSJC i de suport i adhesió al manifest de SOMESCOLA.CAT en el ple extraordinari del 24 de febrer. S'aprova amb el vot favorable de tots els grups municipals tret de l'abstenció del PSC i Desperta't.

- Moció d'ERC-AM en defensa del cànon de residus de Catalunya en el ple extraordinari del 24 de febrer. S'aprova amb el vot favorable d'ERC-AM i la CUP. El PSC hi vota en contra, mentre que Desperta't i Junts s'hi abstenen. 

- Moció del PSC perquè la Generalitat destine els recursos obtinguts per l'impost del CO₂ a promoure la utilització del transport públic en el ple extraordinari del 24 de febrer. Aquesta moció no prospera. Els vuit regidors i regidores d'ERC-AM voten en contra. El PSC i Desperta't hi voten a favor, mentre que la CUP i Junts s'hi abstenen.

- Moció de la CUP en defensa de la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i el català en el ple extraordinari del 24 de febrer. S'aprova amb els vots favorables de la CUP, ERC i Junts. El PSC i Desperta't s'hi abstenen.

- Moció de la CUP de rebuig al projecte de construcció de tres assuts i centrals hidroelèctriques al tram final del riu Ebre en el ple extraordinari del 24 de febrer. S'aprova amb el vot favorable de tots els grups municipals tret de l'abstenció del PSC.

- Moció del PSC amb motiu del dia 8 de març, Dia Internacional dels Drets de les Dones en el ple extraordinari del 24 de febrer. S'aprova per unanimitat. 

- Proposta d'Alcaldia d’adhesió al manifest de municipis en defensa del sector pesquer en el ple ordinari del 31 de març. S'aprova per unanimitat

- Moció de la CUP sobre la implantació planificada de les energies renovables al territori en el ple ordinari del 31 de març. La moció no prospera per què els regidors d'ERC voten en contra. La CUP, el PSC i Desperta't voten a favor i Junts s'hi absté. 

- Moció de la CUP per informar sobre la qualitat de l'aigua de consum en el ple ordinari del 31 de març. S'aprova per unanimitat. 

- Moció d'ERC contra la bretxa salarial en el ple ordinari del 31 de març. S'aprova per unanimitat. 

- Moció de la CUP per a la creació del servei d'atenció veïnal sobre les factures d'electricitat i gas. S'aprova per unanimitat. 

- Moció d'ERC per a donar suport a les mesures contra l'exclusió financera en el ple extraordinari del 9 de juny. S'aprova per unanimitat. 

- Moció del PSC per instar al Govern de la Generalitat la creració d'una unitat de transtorns de conducta alimentària (TCA) a les Terres de l'Ebre en el ple extraordinari del 9 de juny. S'aprova per unanimitat. 

- Moció d'ERC per a l'adhesió al Projecte Stolpersteine de reconeixement a les persones deportades als camps d'extermini nazis en el ple extraordinari del 9 de juny. S’aprova per unanimitat. 

Moció del PSC per demanar al Departament de Salut la redacció del projecte constructiu del nou hospital de referència de les Terres de l'Ebre en el ple extraordinari del 9 de juny. S’aprova per unanimitat.

- Moció d'ERC per demanar al Govern Espanyol el finançament del reforç Covid Escolar en el ple extraordinari del 9 de juny. S'aprova amb el vot favorable dels 7 regidors i regidores del grup d'ERC i l’abstenció dels regidors de la CUP, Junts i Desperta’t. Hi vota en contra el grup PSC-PM.

- Moció conjunta d'ERC i Junts de suport als Jutges de Pau en el ple extraoridinari del 9 de juny. S’aprova per majoria absoluta amb el vot favorable dels 7 regidors i regidores del grup d’ERC, de la CUP, de  Junts i Desperta't. El grup PSC-CP s'hi absté.

- Moció del PSC-CP per destinar a les Terres de l’Ebre els recursos obtinguts per l’impost sobre les centrals nuclears en el ple ordinari del 28 de juliol. La moció no prospera per què hi vota en contra ERC. Hi voten a favor els grups municipals de PSC i Desperta't. S'hi absté el grup de la CUP i el de Junts. 

- Moció de Junts contra l'ocupació il·legal d'habitatges en el ple ordinari del 28 de juliol. La moció prospera amb els vots favorables de Junts, PSC i Desperta't. Els regidors d'ERC s'hi abstenen i el grup de la CUP hi vota en contra. 

- Moció d'ERC per a la creació i participació del govern espanyol en un fons de transició justa de les zones nuclears catalanes en el ple ordinari del 29 de setembre. S'aprova per 10 vots a favor (6 d'ERC-AM, 2 de la CUP, 1 de Junts i 1 de Desperta't), cap vot d'abstenció i 1 vot en contra (del PSC-CP).

- Moció d'ERC en defensa de la crema de restes vegetals als mateixos camps de conreu en el ple ordinari del 29 de setembre. S'aprova per unanimitat la inclusió d'un punt a la part expositiva d'aquest punt. Posteriorment, s'aprova per 9 vots a favor (6 d'ERC-AM, 2 de la CUP i 1 de Desperta't), 1 vot d'abstenció (de Junts) i 1 vot en contra (del PSC-CP). 

- Moció de Junts per demanar al Departament d'Acció Climàtica que accelere el nou reglament que ha de permetre la crema de restes en els camps de conreu en el ple ordinari del 29 de setembre. No s'aprova per 3 vots a favor (1 del PSC-CP, 1 de Junts i 1 de Desperta't), 2 vots d'abstenció (2 de la CUP), i 6 vots en contra (6 d'ERC-AM).

2021

- Moció de la CUP sobre la violència masclista i l'afectació de la COVID en el ple ordinari del 28 de gener. Aquesta moció no prospera: hi vota a favor la CUP (2 vots) i el PSC (1 vot). Els regidors i regidores d'ERC hi voten en contra (7 vots). Els regidors de Junts (1 vot) i Desperta't (1 vot) s'hi abstenen.

Moció conjunta de PSC, Desperta't, la CUP i Junts per convocar el Consell Escolar Municipal en el ple del 28 de gener. Aquesta moció s'aprova per unanimitat.

Moció del PSC amb motiu del dia 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència vers les Dones en el ple ordinari del 28 de gener. S'aprova per unanimitat.

- Moció de Desperta't per un habitatge digne de protecció oficial en el ple ordinari del 28 de gener. Aquesta moció no prospera. Hi voten a favor la CUP i Desperta't (3 vots). Els regidors i regidores d'ERC hi voten en contra (7 vots) i els regidors de Junts (1 vot) i PSC (1 vot) s'hi abstenen.

Moció conjunta de tos els Grups Municipals pel reconeixement públic del dol gestacional i perinatal en el ple ordinari del 28 de gener. Aquesta moció s'aprova per unanimitat.

- Moció d'ERC per defensar un servei de qualitat de les entitats financeres al nostre municipi en en ple ordinari del 27 de maig. Aquesta moció s'aprova per unanimitat.

- Moció d'ERC per a la Commemoració del Dia Internacional de les Dones en el ple ordinari del 27 de maig. Aquesta moció s'aprova per unanimitat.

- Moció d'ERC de suport a l'amnistia en el ple ordinari del 27 de maig. Aquesta moció s'aprova per unanimitat, tret de dos vots d'abstenció del PSC i Desperta't.

- Moció de la CUP per donar suport als encausats i encausades per les manifestacions a la Jonquera en el ple ordinari del 27 de maig. La moció s'aprova per unanimitat, tret de l'abstenció del PSC i Desperta't.

- Moció de la CUP en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores en el ple ordinari del 27 de maig. Aquesta moció s'aprova per unanimitat.

- Moció conjunta del PSC i la CUP per demanar la construcció d'un nou hospital a Tortosa en el ple del 27 de maig. La moció s'aprova per unanimitat.

- Moció conjunta de la CUP i ERC de suport a Pablo Hásel en el ple del 27 de maig. La moció s'aprova per unanimitat, tret de l'abstenció del PSC i Desperta't.

- Moció del grup municipal de Desperta't per l'habilitació d'un pàrquing per autocaravanes a les Cases d'Alcanar en el ple del 27 de maig. Aquesta moció no prospera. Hi voten a favor la CUP, Junts, Desperta't i PSC (5 vots en total). Els regidors i regidores d'ERC hi voten en contra (8 vots).

- Moció del PSC per reinstaurar el servei d'atenció primaria al CAP d'Alcanar i les Cases en el ple extraordinari del 26 d'agost. S'aprova la moció amb el vot favorable dels 13 regidors/es.

- Moció de la CUP Alcanar - Les Cases per  informar de la qualitat de l'aigua de consumen informar de la qualitat de l'aigua de consumen el ple extraordinari del 26 d'agost. Es retira la moció de la cup a petició de la regidora Èrica Bel.

- Moció de la CUP Alcanar - Les Cases sobre la implantació planificada de les energies renovables al territori en el ple extraordinari del 26 d'agost. Es retira la moció de la cup a petició del regidor Xavier Queralt.

- Proposta d'Alcaldia en defensa del sector pesquer català en el ple extraordinari del 26 d'agost. La proposta s'aprova amb el vot favorable dels 13 regidors/es.

- Moció d’ERC, per a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura 2021 en el ple extraordinari del 26 d'agost. La moció s'aprova amb el vot favorable dels 13 regidors/es.

- Moció de la CUP Alcanar-Les Cases per garantir el dret a la interrupció voluntària de l’embaràs a la xarxa de serveis públics de salut de Catalunya (vaga feminista) en el ple extraordinari del 26 d'agost. La moció s'aprova amb el vot favorable del 8 regidors del grup d'ERC i del 2 regidors de la CUP; i amb les abstencions de: la regidora del PSC, del regidor del grup Desperta't i, del regidor de Junts.

Moció de Desperta't perquè les obres d'urbanització dels Codonyers es posen en marxa amb l'aprovació definitiva del projecte per part de la regidoria d'Urbanisme en un termini de sis mesos, en el ple ordinari del 25 de novembre. La moció no prospera. ERC hi vota en contra; la CUP i Junts s'hi abstenen; mentre que el PSC i Desperta't voten a favor.

- Moció PSC-CP en sol•licitud presentació al•legacions contra la línia de molt alta tensió (MAT) d'Aragó, en el ple ordinari del 25 de novembre. La moció s'aprova amb el vot favorable de tots els grups municipals tret de l'abstenció de la CUP.

- Moció de Junts per reclamar un manteniment de les vies pecuàries del t.m. d'Alcanar, en el ple ordinari del 25 de novembre. S'aprova per unanimitat.

 - Moció d'ERC amb motiu del 25N en el ple ordinari celebrat el 25 de novembre. S'aprova per unanimitat.

- Moció (aprovada d'urgència per unanimitat) del PSC amb motiu del 25N en el ple ordinari del 25 de novembre. S'aprova per unanimitat.

2020

- Moció en suport al Cos d'Agents Rurals de les Terres de l'Ebre en la seva reivindicació per realitzar la seva tasca en òptimes condicions de personal presentada per PSC en el ple municipal del 30/01/2020. S'aprova per unanimitat.

- Moció de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte el M.H. President de la Generalitat Quim Torra, i l'Eurodiputat Oriol Junqueras presentada conjuntament per ERC i Junts per Alcanar, Les Cases i Alcanar-Platja en el ple municipal del 30/01/2020. S'aprova amb 12 vots a favor (ERC-AM, CUP, PSC-CP i Junts) i 1 abstenció (Desperta't).

- Moció per un servei ferroviari digne presentada per ERC en el ple municipal del 30/01/2020. S'aprova per unanimitat.

- Moció per defensar el cobrament íntegre i l'ampliació de terminis d'execució i justificació de les subvencions dels aiguats 2018 presentada per ERC en el ple municipal del 28/05/2020. S'aprova per unanimitat.

- Moció a favor de l'impuls del pacte contra la crisi de preus del sector agrícola presentada per PSC en el ple municipal del 28/05/2020. S'aprova amb 11 vots a favor (ERC-AM, Junts, PSC-CP i Desperta't) i amb 2 abstencions (CUP).

- Moció de suport a Lluís Salvadó i resta de persones processades per l'1 d'octubre presentada per ERC en el ple municipal del 28/05/2020. S'aprova amb 12 vots a favor (ERC-AM, Junts, PSC-CP i CUP), amb 1 abstenció (Desperta't).

- Moció per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones presentada per ERC en el ple municipal del 28/05/2020. S'aprova per unanimitat.

- Moció per declarar Alcanar municipi feminista presentada per ERC en el ple municipal del 28/05/2020. S'aprova per unanimitat.

- Moció per l'adhesió al sistema VIOGEN del Ministeri de l'Interior contra la violència de gènere presentada per PSC en el ple municipal del 28/05/2020. S'aprova per unanimitat amb una esmena.

- Moció en suport a les reivindicacions del moviment feminista per el 8M presentada per la CUP en el ple municipal del 28/05/2020. S'aprova per unanimitat amb una esmena.

- Moció per exigir la continuïtat dels punts de guaita forestal a les Terres de l'Ebre i a la resta de Catalunya, presentada per la CUP en el ple municipal del 18/08/2020. S'aprova per unanimitat.

- Moció per la derogació de la LRSAL i la llei d'estabilitat pressupostària com a mesura necessària per afrontar la nova crisis social i econòmica, presentada per la CUP en el ple municipal del 18/08/2020. S'aprova amb una esmena i 12 vots a favor (8 d'ERC-AM, 2 de la CUP, 1 de Junts i 1 de Desperta't) i 1 abstenció (PSC-CP).

- Moció d'ERC de denúncia de l'espionatge polític i per demanar aclarir els fets del "Catalangate" en el ple municipal del 24/09/2020. S'aprova amb el vot favorable d'ERC, la CUP i Junts per Alcanar. Desperta't s'hi absté i el PSC hi vota en contra.

- Moció de la CUP per un nou programa de competitivitat empresarial en el ple municipal del 24/09/2020. La moció no prospera; amb 5 vots a favor del PSC, la CUP i Desperta't i 8 vots en contra d'ERC.

- Moció d'ERC de rebuig a la inhabilitació de Quim Torra en el ple municipal del 28/09/2020. La moció es va aprovar amb vuit vots a favor i una abstenció.

- Moció d'ERC per mostrar el rebuig a la invasió de competències que suposa la Llei espanyola de bombers en el ple municipal  ordinari del 30/11/2020. S'aprova amb els vots d'ERC, la CUP i Junts. Desperta't i el PSC hi voten en contra.

- Moció del PSC per elaborar un pla d'inversions per acollir-nos als ajuts del pla de reconstrucció, transformació i resilència en el ple municipal  ordinari del 30/11/2020.  S'aprova per unanimitat esmenar la moció. La moció s'aprova amb els vots favorables del PSC, Desperta't, Junts i ERC. La CUP s'hi absté.

- Moció del PSC per reclamar ajudes al Govern de la Generalitat a fons perdut, als sectors afectats pel tancament obligatori dels seus negocis i activitats en el ple municipal  ordinari del 30/11/2020. Aquesta moció no prospera. Desperta't i PSC hi voten a favor. ERC hi vota en contra. Junts i la CUP s'hi abstenen.

- Moció del PSC per exigir el compliment de finançament cap als ens locals per part del Govern de la Generalitat en el ple municipal  ordinari del 30/11/2020. Aquesta moció no prospera. Desperta't i PSC hi voten a favor. ERC hi vota en contra. Junts i la CUP s'hi abstenen.

- Moció de la CUP per reclamar mesures per contenir els rebrots i mesures de suport al sector de la restauració, petit teixit comercial, autònoms i PIMES del municipi en el ple municipal  ordinari del 30/11/2020. La CUP, Desperta't i Junts voten a favor. ERC i PSC s'hi abstenen.

- Moció de la CUP per rebutjar el transvassament a la Conca de Barberà i per la dissolució del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) en el ple municipal  ordinari del 30/11/2020.  Aquesta moció no prospera. La CUP hi vota a favor. ERC i Junts hi voten en contra. PSC i Desperta't s'hi abstenen.

2019

-  Moció de resposta a la sentència del tribunal suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació, presentada per l'alcaldia en el ple municipal del 15/10/2019. S'aprova amb 10 vots a favor (ERC-AM, CUP i Junts per Alcanar) i 2 abstencions (PSC-CP i Desperta't).

-Moció en defensa del Drets Civils i Polítics entre la ciutadania i el teixit associatiu del municipi presentada per l'alcaldia en el ple municipal del 25/07/2019. S'aprova amb 11 vots a favor (ERC-AM, CUP i Junts) i 2 abstencions (PSC-CP i Despertat't), la .

- Moció en suport a les persones detingudes per "l'Operació Judas" el 23s i contra la repressió al moviment independentista presentada per ERC en el ple municipal del 26/09/2019.  S'aprova amb 8 vots a favor (ERC-AM) i 2 abstencions (PSC-CP i Desperta't).

- Moció en suport a la llei 24/2015 i contra el tall de subministrament a les famílies amb deute presentada per ERC en el ple municipal del 26/09/2019. S'aprova per unanimitat.