Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Els grups municipals opinen desembre 2016

Els grups municipals opinen desembre 2016

LA RERÚBLICA QUE FAREM amb Gabriel Rufián

El passat dissabte 12 de novembre , Esquerra d’Alcanar va organitzar un acte al Centre Cívic d’Alcanar, sota el lema, ”La República que farem”, amb la participació del nostre alcalde i del jove diputat Gabriel Rufián. Aquest acte s’emmarcava en una campanya participativa arreu de Catalunya, on tots i totes podem dir la nostra, sobre l’organització del nostre país, en aspectes com el territori i el medi ambient, l’economia i les infraestructures, les polítiques socials, la solidaritat i cooperació internacional. Tota aquesta campanya acabarà amb la Conferència Nacional que Esquerra farà el proper any en un termini aproximat de 6 mesos.

Gabriel Rufián és un jove polític, provinent de la societat civil (ANC i Súmate), diputat al Congreso de los Diputados, i que recentment ha assolit molta projecció mediàtica per la seu defensa aferrissada dels drets de Catalunya i de les classes populars. Aquest defensa la fa amb un estil fresc i proper que connecta molt bé amb la gent, sobretot amb les noves generacions. És també un polític nou que encara no havia visitat com a diputat d’Esquerra el nostre municipi.

EL centre Cívic es va omplir de gom a gom, amb una assistència que va superar totes les expectatives, obligant a la organització a col·locar més cadires per encabir tots les assistents. Centenars de canareus i canareves, però també gent de les comarques de l’Ebre i del Sénia (La Ràpita, Ulldecona, la Sénia, Vinaròs i Benicarló) volien escoltat el jove diputat republicà. Després de la presentació per part de l’alcalde d’Alcanar, Gabriel Rufián prenia la paraula, i després d’un breu discurs on repassa l’actualitat política de l’estat i sobretot del procés cap a la independència i del referèndum del 2017, donava la paraula a la gent congregada. La participació del públic fou molt nombrosa i qualificada, demanat pels temes com l’organització del referèndum, les pensions, els estudis i les homologacions de títols, el cens i també altres com la relació amb altres forces polítiques a Madrid i l’actualitat del suport implícit dels socialistes al govern de la dreta reaccionària i anticatalana del PP amb Rajoy. Rufián va respondre a totes les preguntes amb un missatge de fermesa i de tranquil·litat, fermesa en la defensa del dret d’autodeterminació i de la independència de Catalunya, i la tranquil·litat de que el govern de la Generalitat treballa amb la construcció de les estructures d’estat (hisenda pròpia i seguretat social) i d’altres que potser no són tan mediàtiques, però molt importants: el control de les infraestructures i el territori, els subministraments elèctrics i de telecomunicacions, la seguretat nuclear i la dels aeroports i ports.

Una jornada molt intensa i profitosa, per esvair dubtes i temences i per a refermar el compromís d’Alcanar amb la Independència de Catalunya i amb la nova República.

Gabriel Rufián va estar també a les Cases, abans de l’acte, on va visitar i donar suport a la paradeta participativa que les JERC  havien instal·lat a la Plaça del pou.

--------------

Portem 18 mesos de legislatura i el nostre grup segueix fi del als principis i tarannà  que vam plantejar en campanya  electoral. Un tarannà positiu, amb propostes constructives, buscant el diàleg i, sobretot, pensant amb el bé del conjunt del nostre municipi.

Fruit de les diverses iniciatives de participació ciutadana i de reunions amb diferents persones i col·lectius del nostre municipi, el nostre grup municipal trasllada a l’equip de govern peticions en forma d’instància per oferir propostes de millora i solucionen problemàtiques del municipi.
Malauradament, el govern municipal no fa tot el cas que voldríem de les propostes que presentem. Fins i tot, no rebem ni resposta de les nostres instàncies. Això, però, ja no depèn de natros. Tot i així, seguirem insistint en aquesta forma de fer perquè pensem que les nostres peticions són de sentit comú. Prova d’això és que, quan ha passat un temps llarg des de la presentació de la nostra proposta, la realitza el govern com si fos una iniciativa seua. Alguns exemples d’aquesta manera de procedir són les nostres peticions de millora del carrer del Mar, l’aigua del carrer St. Antoni, la retirada de les barreres arquitectòniques del municipi...

A hores d’ara el nostre grup municipal té entrades diferents instàncies amb propostes que fan referència a:

  • La construcció d’un cobert al pati de l’Escola del Marjal de les Cases.
  • La ubicació de passos de vianants per als restaurants de les cases que tenen les terrasses a l’altre costat del carrer.
  • La sol·licitud d’una reunió amb l’equip de govern per prioritzar les actuacions referents a les subvencions que atorga la Diputació de Tarragona a l’Ajuntament.
  • La informació documental d’aspectes econòmics, administratius o urbanístics.
  • Demanar al govern municipal o al Departament d’agricultura solucions per a la plaga dels conills que afecten les fi nques dels pagesos del municipi.

Fins ara, no hem rebut resposta a cap d’aquestes instàncies, ni a d’altres que hem presentant amb anterioritat. Considerem que, si l’equip de govern no ens respon, no només ens falta al respecte com a grup municipal, sinó que alhora fa cas omís als veïns afectats, que són els que ens demanen que fem arribar les seues peticions l’Ajuntament.

No obstant això, des del nostre grup municipal continuarem informant sobre totes les accions que realitzem dia a dia, les instàncies que presentem i també de les reaccions de l’equip de govern a les nostres propostes. Seguim apostant per la política constructiva ja que pensem que és el millor per al municipi, tot i que no ens sembla correcte que l’equip de govern s’aprofi ti de la seva majoria absoluta per fer el que vulgue.

Considerem que el sectarisme i el pensament únic no serveix per a una societat que vol avançar. Apostem pel bé comú i les decisions compartides.

----------------------

VIVINT L’OPOSICIÓ.
VOL.3: OTHAR, EL CAVALL D’ATILA

Alcanar, 24 de Novembre, 20:00h. es celebra ple ordinari a l’Ajuntament d’Alcanar. Tinc la sensació de que serà un ple dur, i passats els minuts comprovo que així és.

Part de l’equip de govern canvia el to, les formes, i com vaig dir al ple, sense amagar-me i sense por de fer front a aquestes formes, amb actitud “xulesca”.

Podem fer millor o pitjor les mocions, podem retirar-ne perquè fa 4 o 5 mesos que estan presentades i han perdut tot el sentit o les coses han canviat positivament i no cal debatre sobre una cosa que no te sentit i ja no és productiva.

Però ara la majoria absoluta i absolutista ja no és per passar el “rodillo” ara estan pujats a Othar, el cavall d’Atila, que per on trepitjava ja no sortia l’herba.
Tots els membres de l’oposició hem passat ja per aquestes formes, tots, sense falta, sense ignorar ningú, si els ho aprovem tot, som homes d’estat. Si presentem quelcom que no està en la seva línia de treball o entre els seus objectius, hem de ser trepitjats políticament, intentant fer-nos quedar malament i trencant tot vincle de col·laboració política entre govern i oposició.

Encara recordo el dia que PER ALCANAR, PER LES CASES i PER ALCANAR-PLATJA, vam fer un acord de pressupostos amb l’equip de govern, sense grans exigències, només pensant amb el bon desenvolupament del poble, amb el futur de la nostra gent, amb el seu progrés, amb un poble millor i renovat, i veiem que aquest sacrifici pel nostre poble ni es respectat ni recíproc, ja que nosaltres vam cedir, sacrificar i afluixar per poder arribar a un acord i a la més mínima ja estàs a l’ull de l’huracà per no ser sumís, callat, per no assentir, per no alabar.
Veurem el següent mes on ens ha portat aquesta actitud i aquesta forma de fer que arriba de forma prematura i errònia. Nosaltres seguirem treballant pel nostre poble.

 Albert Alarcón Fibla
 Portaveu Grup Municipal PSC i Primer Secretari PSC Alcanar.

-----------------------

 CARTA ALS REIS?
D’aquí uns dies sortirem al carrer per a fer les compres de Nadal i Reis, aquestes dates la majoria les associem a festa, menjars amb família i amistats, als excessos i regals, molts regals.

Per això abans de comprar un regal hem de ser crítiques amb aquell producte, no ens podem deixar emportar per campanyes publicitàries que inunden aquests dies les televisions i que van adreçades especialment a les criatures, més vulnerables i permeables. Pot ser un bon moment per a iniciar-los en un consum crític, diferenciant entre allò que és real i fictici de l’anunci i també fer-los sabedores que no ho poden tenir tot.

Ens hem de conscienciar que els joguets són un mitjà educatiu i transmissor de valors, per això hem de dir no als joguets que fomentin la violència i la discriminació, hem de dir no a les joguines sexistes o que perpetuen estereotips de gènere de la societat patriarcal, les professions no tenen gènere, les joguines tampoc!

No hem de convertir la festa de Reis en un competició entre criatures, per veure qui ha rebut més regals. Per això ens podem fer tres preguntes: Què tenen?

Què volen? Què els cal?

Hem de vetllar perquè la llengua catalana també estigui present en els productes per als infants i les joguines, tot i que és un mercat més reduït, també hi ha empreses que  fomenten les llengües i cultures minoritzades i nosaltres som les responsables d’evitar a aquelles empreses que no mostren respecte per la nostra llengua i cultura.

Els animals no són joguines. Qualsevol animal, sigui de l’espècie que sigui, necessita atenció, cures i afecte, per això abans de decidir tenir-lo hem de pensar si li podrem donar tot el temps que necessita i sempre és molt millor adoptar!

Les joguines com a producte de consum també formen part de grans cadenes de producció, darrera d’elles podem trobar condicions laborals precàries, sobreexplotació dels recursos naturals, excés de residus contaminants, etc. Optem per la compra de joguines que tinguin cura del medi ambient, artesanals, fetes de productes reciclats. Amb el joc també hem d’ensenyar a cuidar la natura!
 -----------------------

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar