Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Cap de setmana de la ruta dels ibers a Alcanar

Cap de setmana de la ruta dels ibers a Alcanar

Cada any, el primer cap des setmana d’octubre, la Ruta dels Ibers celebra el Cap de Setmana Ibèric amb activitats gratuïtes per a totes les edats en els principals jaciments ibèrics de Catalunya. La ruta és un projecte de turisme cultural coordinat des del Museu d’Arqueologia de Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del nostre país.

L’Ajuntament d’Alcanar i el Museu de les Terres de l’Ebre organitzen conjuntament activitats gratuïtes al Parc Arqueològic de la Moleta del Remei, així com al Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers-Casa O’Connor.

En total són 17 jaciments ibèrics adequats per a la visita pública i museïtzats, estructurats en 7 itineraris -segons tribus- per mostrar un patrimoni arqueològic tan monumental com espectacular. El jaciment de la Moleta del Remei hi forma part des de l’inici de la ruta, integrat en la tribu dels Ilercavons. A les Terres de l’Ebre, dins d’aquesta tribu hi ha també els jaciments del Castellet de Banyoles (Tivissa), Sant Miquel (Vinebre) i el Coll del Moro (Gandesa).