Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Agenda Torna el pessebre monumental d’Alcanar

Torna el pessebre monumental d’Alcanar

| Cultura

Fruit de la vocació de Juan José Curto, el pessebre monumental d’Alcanar tornarà a lluir amb tota la seua majestuositat, després que l’any passat fos suspès a causa de la pandèmia. La principal novetat d’aquesta edició és el canvi d’ubicació. Acostumats a veure’l a la Cisterna del Vall, ara el pessebre s’exposa per primera vegada als baixos del número 9 de la Carretera Nova, propietat de la família Reverter-Castell, que l’ha cedit de forma gratuïta. Aquest canvi suposa una millora substancial en les condicions l’accés i facilita considerablement les tasques de muntatge i desmuntatge.

A l’hora de muntar tots els elements i escenes del pessebre, hi ha col·laborat una desena de persones. El resultat és un muntatge espectacular que ens transporta al paisatge de l’època, ple de detalls i racons molt treballats, una construcció del tot realista a la que enguany s’hi ha afegit noves figures i construccions que conformen escenes diferents. “Degut a les dimensions del local, el pessebre ha passat dels 55 metres quadrats de l’any passat, als 40 d’enguany.  No obstant això, s’exposen totes les figures de les anteriors edicions, més les que hem incorporat de noves”, explica Juan José.  

El pessebre monumental obrirà les seues portes el pròxim 12 de desembre i es pot visitar tots els caps de setmana (de divendres a diumenge), fins al dia 9 de gener, en horari de 18 a 21 hores.

Una tradició que es manté des de fa nou anys

Cada any,  el pessebre d’Alcanar plasma la il·lusió i la experiència de Juan José Curto al voltant d’aquesta tradició nadalenca. “La primera vegada que es va exposar va ser l’any 2012, a la Casa O’Connor. Aquell any, el pessebre tenia unes dimensions de nou metres quadrats. Les següents edicions es van traslladar a la Cisterna  i des de llavors no ha parat de créixer. Haig de donar les gràcies a tota la gent que s’hi ha implicat: Àngel, Agustí, Laura, José Antonio, Maria, Pau, Àlex, Laia, Marc, Isabel, Darwin i Àgueda. També a l’Ajuntament, que ens cedeix materials”, reconeix Juan José.

Per tal de sufragar les despeses econòmiques ocasionades, enguany, a l’igual que al 2019, una seixantena de comerços, establiments de restauració i empreses del municipi han aportat la voluntat a canvi de publicitar-se al cartell anunciador. No obstant això, aquest grup d’amics ja han iniciat els tràmits per constituir-se oficialment en l’entitat “Amics del pessebre d’Alcanar”. De moment però, ja han estrenat el seu perfil a Instagram: “pessebre_alcanar21”.