Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Agenda Projecció del documental ‘Las damas azules’

Projecció del documental ‘Las damas azules’

| Cultura

Enginyeria Sense Fronteres (ESF) ens porta el documental ‘Las damas azules’, sobre la defensa del territori contra l’explotació minera. L’activitat consistirà en el passi del documental seguit d’un debat amb la directora del documental, Bérengère Sarrazin, i membres d’ESF.

Resum: L’any 2012, el govern peruà donà llum verda al projecte miner Conga, a Cajamarca. No és la primera vegada que la mineria amenaça aquesta regió amb els seus projectes d’expansió. Des de fa més de vint anys, Yanacocha, la mina d’or a cel obert més gran de Llatinoamèrica, posa en perill els recursos hídrics. En aquest context, des del cor de la regió Jalca, neix una resistència femenina sense marxa enrere. Ni els atacs ni la por han aconseguit aturar aquestes dones que, amb convenciment i esperança, aixequen la veu per preservar la vida, la Pachamama i l’aigua. Tres anys després, les Damas Azules segueixen en peu cantant a la llibertat.

L’espai de cinefòrum s’iniciarà a les 18 h amb una breu presentació per part d’Enginyeria sense Fronteres, l’entitat que dinamitzarà aquesta sessió. Seguirà amb el passi del documental i a les 19.10 h s’iniciarà l’espai de debat amb la directora del documental, Bérengère Sarrazin.

Dia i hora: 28 d’octubre de 18 h a 19.40 h

Acte en línia prèvia inscripció: www.bit.ly/DamasAzulesBSF 

El documentalment estarà disponible una setmana abans per aquelles persones que vulguin visionar-lo prèviament i connectar-se el dia 28 directament al debat (cal inscriure’s a l’enllaç). També hi haurà l’opció de visionar-lo el mateix dia a les 18.05 h.

Activa’t per la justícia ambiental

El programa Biblioteques Sense Fronteres, compromeses amb un món més just és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

El seu objectiu és apropar al públic de les biblioteques de Catalunya el coneixement i la comprensió davant de les situacions de vulneració de drets humans, i facilitar els recursos per l’acció, contribuint així a la construcció d’una ciutadania global transformadora.

L’edició 2021 està dedicada a la justícia ambiental.

 

 

Més informació

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar