Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Agenda Neus Català, una presonera a Ravensbrück

Neus Català, una presonera a Ravensbrück

| Cultura

En el marc de la Setmana Internacional de la Dona, el divendres, 6 de març, a les 20.30 h, a la Cisterna del Vall, l'historiador Jordi Creus impartirà la xerrada "Neus Català, una presonera a Ravensbrück". 

Jordi Creus és editor de SÀPIENS. Llicenciat en història per la Universitat de Barcelona, és un ferm partidari de la divulgació i de l’aproximació al gran públic del nostre passat. Per a ell, la història és una aventura apassionant que cal donar a conéixer.

Aquesta mateixa vocació ha impregnat els diversos llibres que ha escrit en els darrers anys,  molts d’ells de temàtica històrica. Per exemple, ‘El Pirineu perdut’ (Ara Llibres, 2003) centrat en la recuperació dels vells oficis, tradicions o llegendes de la serralada pirinenca. O ‘Memòria dels Pirineus’ (Ara Llibres, 2004), un seguit d’entrevistes a personatges de més de vuitanta anys de les comarques pirinenques que havien viscut una realitat i una forma de viure sensiblement diferents de l’actual.

El seu darrer llibre és  ‘Dones contra Franco’ (Ara Llibres, 2007), on explica les vides i les experiències de sis dones que, des de diferents postures ideològiques es van enfrontar a la dictadura.

La xerrada sobre la figura de Neus Català segur que no deixa ningú indiferent. Us hi esperem!

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar