Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Agenda Gran concert solidari organitzat per la plataforma #Monsortirem

Gran concert solidari organitzat per la plataforma #Monsortirem

| Acció social

Aquesta setmana, en roda de premsa, la plataforma #Monsortirem ha presentat el cartell del gran concert solidari que ha organitzat per a recaptar fons per a ajudar als veïns i veïnes d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja a recuperar el municipi després dels aiguats de l'1 de setembre.

El concert tindrà lloc el pròxim 4 de desembre, al passeig del Marjal, a partir de les 17.30 h, i inclou un cartell de diferents artistes, tant del territori com del país.

“Hem treballat intensament  per a poder reunir a tots aquests grups i cantants, pensem que cadascun d’ells aporta molta riquesa al cartell, cadascú amb el seu estil, però tots són de renom”, ha explicat Rosa Raga, una de les portaveus de #Monsortirem.

Els artistes

Joan Rovira, l'artista ebrenc proposa el concepte de Festa-Autor, que combina la música festiva i la música més personal. Va ser l'"artista revelació" dels premis Enderrock 2016 per votació popular. Després de la seva època de música de carrer, ha publicat dos discs. El 2020 va col·laborar amb la Marató dedicada al covid-19.

Miquel de Roig és un altre cantant ebrenc molt estimat al territori, conegut per oferir concerts en solitari amb un popurri de cançons populars, peces pròpies i adaptacions d'èxits contemporanis al català, per la qual cosa és definit com a «cantautot».

Pepet i Marieta no necessita presentació, és un grup format per músics de banda i banda del riu Sénia. Amb  cançons com «La via» o «La mani», escrites pel faldut cap del grup, Josep Bordes, el grup va anant agafant cada cop més fama. A l'estiu de 2014, treu  «Corre l'estiu», la cançó de l'estiu de TV3 i Catalunya Ràdio.

Buhos és un grup català de rock festiu, amb influències del reggae i l'ska i en constant evolució musical, fundat a Calafell al Baix Penedès l'any 2005. És àmpliament conegut a tot el territori gràcies a la cançó Volcans i als èxits posteriors. Enguany Volcans serà una de les cançons que s’inclourà dins del disc de la Marató de Tv3.

Porto Bello és  un grup de música català d'estil pop-rock creat a Altafulla l'any 2017. El seu darrer disc, Llei Universal, publicat l'any 2021, està dedicat a tots aquells que estimen sense por i està sonant a totes les emissores del país.

Susana Ventura, coneguda artísticament amb el monònim de Suu, és una cantautora catalana que es va popularitzar en un primer moment a la xarxa social Instagram. L'any 2018 va llançar l'àlbum Natural, i va rebre el premi Enderrock a millor artista revelació.

ZeBRASS és una marching band de Vilanova i la Geltrú nascuda l’any 2012 que s’inspira en les bandes de carrer de New Orleans on les marching bands i la música acompanyen a la gent en tots els actes festius.

“Com veieu, hem presentat un programa molt ampli i variat. Esperem comptar amb la participació de moltíssima gent en aquest concert. D’una banda, perquè la cartellera ho val i de l’altra banda, perquè comprant l’entrada del concert solidari, que té un cost de 20 euros, es dona suport a tota aquesta tasca que està fent la ciutadania amb el suport de l’Ajuntament d’Alcanar per a què el municipi torne a la normalitat al més aviat possible després dels aiguats”, ha afegit Raga.

Així mateix, la plataforma ha fet un especial agraïment a l’Ajuntament d’Alcanar pel seu “suport incondicional” i a Guillem Solé, cantant de Buhos, per ajudar l’entitat “a l’organització del concert”.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, ha acompanyat la plataforma a la presentació i els ha agraït “les seues ganes immenses de treballar per a retornar el municipi i tota la gent que ha patit pels aiguats de l’1S a la casella de sortida”.

Plataforma #Monsortirem.