Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Agenda Espectacle de circ: Volov, de la companyia TQM

Espectacle de circ: Volov, de la companyia TQM

| Activitat

L'Ajuntament d'Alcanar s'ha adherit al programa Pobles de Circ, impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya i s'ha compromès a promoure el circ com a activitat cultural. 

Joan Roig, regidor de Cultura i alcalde d'Alcanar, ha recordat que "el projecte té com a objectiu fer arribar programació de circ al nostre municipi perquè encara hi ha poca presència d’aquesta art escènica en la nostra agenda cultural".

De moment, el consistori ha programat tres espectacles a l'estiu, mentre que a la tardor es realitzarà un quart espectacle i també un taller de circ, tots els espectacles seguiran la normativa que marque el PROCICAT.

El cicle començarà  el 10 de juliol, al pàrquing del Marjal, amb Volov, de la companyia TQM, un viatge que portarà l'audiència a descobrir nous territoris i espais diferents evocats per ocells, astres i muntanyes. El 24 de juliol, a la mateixa hora, serà el torn de l'espectacle d'acrobàcia Kalabazi, de la companyia Tita8tou.

El divendres, 20 d'agost, a les 22.30 h, tindrà lloc l'espectacle Moonlight de la companyia Todozancos, un xou multidisciplinari de circ contemporani i teatre de carrer que farà un recorregut per diferents carrers i finalitzarà a la plaça Sant Pere, fusionant proeses i jocs participatius amb l'audiència.

Pobles de circ és una de les mesures incloses en el Pla d’Impuls al Circ 2019-2022 i que  aquest any portarà 27 representacions i 6 tallers de circ a set pobles de Catalunya, entre ells Alcanar, l'únic de les Terres de l'Ebre.

L’objectiu de la mesura és reforçar un circuit estable municipal a Catalunya per a espectacles de circ i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició. També vol difondre la creació de circ catalana, així com donar més oportunitats d’exhibició per a les companyies. A més, amb la participació dels espais de formació en circ es vol acostar aquestes iniciatives als municipis i a la població més pròxima. Un altre dels objectius és acostar els municipis com Alcanar l’organització de l’exhibició d’espectacles de circ, perquè sovint és una art escènica més desconeguda per part dels programadors i programadores.