Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Agenda 3 de desembre: acte de l'encesa de llums en format híbrid

3 de desembre: acte de l'encesa de llums en format híbrid

| Acció social

L'Ajuntament d'Alcanar ha organitzat, un any més, el tradicional acte de l'encesa de les llums de Nadal, que enguany se celebrarà aquest divendres, 3 de desembre, a les 19 h, a la plaça Major d'Alcanar, a més, es podrà gaudir en directe a través d'un enllaç al canal de Youtube de l’Ajuntament d’Alcanar. Aquesta  festa tan emotiva per als menuts de casa donarà el tret de sortida a la programació nadalenca que s'ha dissenyat conjuntament amb les entitats del municipi per aquestes festes.

Des de la Regidoria d’Educació aquest any s’ha volgut continuar donant el protagonisme d’aquest acte a tots els xiquets i xiquetes del municipi treballant conjuntament amb l’escola Joan Bta. Serra, la llar d’infants Vila dels Xiquets, el CSF Guirigall i el CSF Patufets, amb la lectura prèvia del conte de l'encesa de llum. El mateix conte es representarà el dia de l’encesa per a totes les persones assistents, a càrrec de l’autora, Eva Oms.

També es comptarà amb la col·laboració de l’AMPA de l’escola Joan Bta. Serra, l’Associació de Mestresses de Casa, l’Associació de Gent Gran, la Penya Ensapats i l’empresa LISAN (gestora del menjador escolar de l’escola Joan Bta. Serra) que oferiran una xocolatada per a tots els assistents, així com amb el professorat de l’Escola Municipal de Música d’Alcanar que amenitzarà l’acte.

Aquest any hi haurà tres punts d’entrada a la Plaça Major: el carrer Càlig, l’encreuament del carrer Generalitat i el carrer Ramon i Cajal i l’encreuament del carrer Alcalde Sanmartí i carrer Felip Pedrell. És important passar pels punts d’accés per rebre l’obsequi que s’ha preparat per a tots els xiquets i xiquetes i que necessitaran al moment de l’encesa de llums. Quan finalitzat l’acte, als mateixos punts, es farà el repartiment de la xocolatada i, una vegada adquirit el got de xocolata i els bescuits, per tal de garantir la seguretat de tothom, hi haurà un circuit de sortida de la plaça als emplaçaments abans indicats.

Les famílies dels xiquets i xiquetes que veuran l’encesa de llums des de casa, poden passar per l'Ajuntament avui dijous, 2 de desembre (de 9 a 13 h i de 16:30 a 19 h) o demà divendres, 3 de desembre (de 9 a 13 h) a recollir l’obsequi per utilitzar-lo durant el visionament telemàtic de l’encesa de llums de Nadal.

Per tal de garantir la seguretat de les persones que assistiran a l’acte, es demana que els desitjos es pengen a l’arbre a partir del 9 de desembre i fins al 24 de desembre, dia en què el Sr. Nadal els recollirà.

Encesa de llums a les Cases d’Alcanar

L’Ajuntament d’Alcanar també ha organitzat l’encesa de llums de les Cases, que aquest  any  tindrà lloc el mateix divendres, 3 de desembre, a les 18 h, a la Plaça Sant Pere de les Cases d’Alcanar; i també es podrà gaudir en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament d’Alcanar.

A les Cases també  s’ha donat el protagonisme d’aquest acte a tots els xiquets i xiquetes, treballant conjuntament amb l’escola Marjal. I, amb la col·laboració de l’AMPA de l’escola Marjal, s’oferirà una xocolatada per a totes les persones  assistents. Aquest any també es comptarà amb la col·laboració de la Rondalla Parroquial Sant Pere de les Cases, que amenitzarà l’acte.

Els xiquets i xiquetes de l’escola també rebran un regal i seran els responsables d’encendre les llums i, d’aquesta manera, donar el tret de sortida al període nadalenc. A més a més, portaran escrit un desig que es penjarà al pou de la Plaça Sant Pere per a que li arribe al sr. Nadal i poder-los així fer realitat.

El comerç local  s’omple de vida amb l’encesa de llums

L’Ajuntament d’Alcanar i les entitats del municipi organitzen diverses activitats per tal de dinamitzar el comerç local en aquesta època de l’any tan especial. D'una banda, el primer concurs d’aparadors i decoració nadalenca als comerços locals. L'Àrea de Desenvolupament Local, conjuntament amb la Regidoria d’Educació, han promogut aquest concurs on participen 24 establiments d’Alcanar i les Cases.

Els aparadors estaran muntats des del 3 de desembre, coincidint amb l’encesa de llums, fins al 6 de gener. Hi ha dos premis, un l'atorgarà el jurat oficial  i l'altre  el jurat popular a través d’una votació en línia entre els dies 3 i 20 de desembre. D’entre tots els participants a la votació, se sortejarà un lot de productes de proximitat i dos llibres de temàtica local. Per tal d'incentivar que es visiten tots els aparadors decorats, es podran omplir uns mots encreuats i a cada comerç es trobarà una de les paraules. Tots els mots encreuats emplenats correctament es desaran a una urna situada a l’Ajuntament, i d’entre totes les persones participants també se sortejarà un lot de productes de proximitat i dos llibres de temàtica local.

A més, durant el període nadalenc hi haurà actuacions musicals de membres d’entitats musicals d’Alcanar i de l’Escola de Música pels carrers d’Alcanar i les Cases en benefici de la Marató de TV3. A més, des de la Federació de Comerç d’Alcanar (FECOAL) s’ha organitzat un sorteig de fins a 4 vals de 100 € cadascun per la compra als establiments adherits a “alcabàs!”,  l’app de fidelització del comerç local.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar