Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar presenta les I Jornades Feministes del municipi

Alcanar presenta les I Jornades Feministes del municipi

| Polítiques Igualtat i Feminisme

Aquestes jornades que pretenen emfatitzar i conscienciar a la població de la importància d'aconseguir un municipi més igualitari i feminista, lliure de violències masclistes, sexuals, LGTBI-fòbiques i racistes.

La temàtica del 2024 per a les I Jornades Feministes ha estat la formació d'agents actius a l'oci nocturn i diürn, comerços i establiments, i caps de departament de l'Ajuntament per a ser Agents Lila i Multicolor, amb la finalitat que aquests agents siguen els encarregats de fer la detecció i prevenció davant de qualsevol situació de violència masclista, sexual, racista o LGTBI-fòbica en els diferents espais del poble.

"Aquesta iniciativa mostra un compromís actiu per crear un entorn més segur i inclusiu en diferents àmbits de la vida quotidiana del municipi," declara la regidora de Polítiques d'Igualtat, Mar Sancho.

Aquestes sessions de formació estaran enfocades a proporcionar eines per establir protocols davant de situacions d'assetjament en espais d'oci. Les classes seran dirigides per la tècnica de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcanar, amb l'objectiu de crear un ambient d'oci segur, ja siga de dia o de nit, al municipi.

Agents Lila i Multicolor al municipi

  • Prevenció: els agents seran formats per detectar i prevenir situacions de violència masclista, sexual, LGTBI-fòbica i racista en diferents espais del poble, contribuint a crear un entorn més segur per a tothom.

  • Sensibilització: la seua presència i activitat serveixen com a recordatori constant de la importància de la igualtat i el respecte a la diversitat, sensibilitzant la comunitat.

  • Suport: els agents Lila i Multicolor poden oferir suport i orientació a les persones que hagin patit violència o discriminació, connectant-les amb recursos i serveis adequats.
  • Responsabilitat compartida: en formar part de diferents sectors de la comunitat, aquests agents promouen la idea que la lluita contra la violència i la discriminació és responsabilitat de tothom.

La presència d'agents Lila i Multicolor contribueix a crear un entorn més inclusiu, segur i respectuós per a tothom al municipi.

El calendari de formacions inclou sis dates:
6 de maig: Formació dirigida a les entitats i establiments vinculats a les festes de maig.

10 de juny: Formació dirigida a les entitats i establiments vinculats a les festes de les Cases.

16 de setembre: Formació dirigida a les entitats i establiments vinculats a les festes Quinquennals, així com altres esdeveniments importants.

11 de novembre: Formació dirigida a comerços i establiments d'Alcanar
12 de novembre: Formació dirigida a comerços i establiments de les Cases i Alcanar Platja
25 de novembre: Formació dirigida als caps de departament de l'Ajuntament d'Alcanar.

Les sessions del 6 de maig i 16 de setembre tindran lloc a l'Ajuntament d'Alcanar a les 19 h, mentre que la formació del 10 de juny se celebrarà al Casal de Jubilats de les Cases d'Alcanar a la mateixa hora.

Inscripció a les Formacions
Les persones interessades poden inscriure's a les formacions mitjançant WhatsApp al 627 338 980, indicant la data desitjada, el nom de l'entitat i el nombre de membres que assistirà (es recomana un mínim de 2 i un màxim de 4 membres per entitat).

Més imatges

Alcanar presenta les I Jornades Feministes del municipi