Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies S'inicia el cicle "Eines per a un planeta que respira" amb una conferència de Carles Ibánez, biòleg

S'inicia el cicle "Eines per a un planeta que respira" amb una conferència de Carles Ibánez, biòleg

| Medi Ambient

 Les entitats Ecologistes en Acció de Vinaròs, Ecologistes del Sénia i  GEPEC -EdC, amb el suport de l'Ajuntament d'Alcanar, han organitzat el cicle de quatre conferències “Eines per a un planeta que respira” que tindran lloc a Alcanar entre els mesos de març i juny. 

Davant la crisi energètica i ecològica global a la que estem immersos, el cicle tracta sobre la història i el present del planeta des d’una visió filosòfica i científica, per tal d’entendre els vincles entre totes les forces de la natura que actuen a la biosfera. Tal com afirmen les entitats organitzadores, “pensem que una divulgació d’aquesta altura, que engloba diferents visions del mateix tema, serà de profit per a la població i els donarà eines per actuar conforme a les seues projeccions de futur”. 

La primera conferència “La política de l’aigua: Perquè costa tant canviar-la?” impartida per Carles Ibáñez, biòleg i director del Programa de Sistemes Aquàtics de l’IRTA, tindrà lloc el pròxim dissabte 11 de març a les 19.30 h a l’Edifici de Serveis Agraris Joan Gil. Ibáñez és doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona i especialista en ecologia de rius i zones costaneres, amb 28 anys d’experiència. És també membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible i anteriorment del Consell per l’Ús Sostenible de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya. 

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament ha explicat que l’Ajuntament valora molt positivament acollir aquest cicle de xerrades, ja que pretenen “sensibilitzar i fomentar el respecte i la protecció del medi ambient i dels elements naturals. Esperem així aportar el nostre granet de sorra i que la gent puga gaudir amb aquestes xerrades.” 

El mateix dia, prèviament a l’inici de la conferència, es realitzarà la presentació del cicle per part de les entitats organitzadores i del regidor de l’àrea. El cicle de conferències “Eines per a un planeta que respira” també es realitza als municipis d’Amposta, Benicarló, La Sénia, Ulldecona i Vinaròs amb temàtiques similars però amb diferents ponents.

Cicle de conferències sobre “Eines per a un planeta que respira”
Programa  ALCANAR – Edifici Serveis Agraris ‘Joan Gil’ 19.30 h 

11 de març

'La política de l’aigua: Perquè costa tant canviar-la?' amb Carles Ibáñez 

08 d’abril

'Les llavors: perquè les volen patentar i com ens afecta' amb Maria Ferrer 

13 de maig

'Impactos humanos en el medio marino' amb Conchi Rodriguez Prieto 

10 de juny

'El foc: història i previsió de futur' amb Carmel Expòsito

Clica aquí

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat