Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Per Sant Jordi, regala llibres canareus!

Per Sant Jordi, regala llibres canareus!

| Cultura

Et mostrem un recull de les diferents obres, publicades al llarg del darrer any, que estan escrites per autors del nostre municipi o que versen sobre una temàtica local. Per Sant Jordi, fes poble i compra la literatura de casa!

>>El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil, de Joan Baptista Beltran Reverter i Julio Allepuz Querol.

L'objectiu del llibre, a més de mostrar i donar a conèixer, com és obvi, les imatges dels bitllets i altres elements monetaris, no ha estat altre que difondre els fets i els motius que van impulsar els municipis de la nostra comarca a emetre moneda fraccionària durant els anys convulsos de la guerra civil. Una moneda que forma part del nostre patrimoni històric, cultural i numismàtic. Un retrat de la societat montsianenca del moment.

Més informació.

>> El marcel·linisme a les Terres de l'Ebre (1914-1939), de Josep Sancho Sancho

Aquest llibre explica com es configurà el republicanisme marcel•linista en un medi totalment advers fins a esdevenir força hegemònica. I, alhora, també elements clau per entendre la història contemporània d'aquestes terres. Entre els més importants, el procés de construcció d'una cultura política democràtica o, mitjançant un relat mític i pseudoreligiós, la transició de la política de notables i de quadres a la de masses, on l'innovador marcel•linisme fou una de les primeres estructures d'aquestes característiques apareguda a tot Catalunya.

Més informació.

>> L'organització territorial i el règim jurídic dels governs locals de Catalunya, de Xavier Forcadell i Esteller

Catalunya requereix sense més dilació la definició d'un model local propi. És per això que ara és l'hora de definir novament, i de forma duradora, un nou model territorial català, des de la perspectiva de la planta, del règim jurídic i del finançament, presidit pel principi democràtic i d'autonomia local. En aquest llibre justifiquem el perquè d'aquesta situació, i basant-nos en aquest pòsit històric i actual apuntem alguns elements de referència per tal de contribuir a definir els governs locals del segle XXI. Convençuts com estem que Catalunya, sens cap mena de dubte, serà més plena quan els seus governs locals estaran totalment desenvolupats.

Més informació.

>> Entre llums i sorolls, de Gianina Abramiuc, Mercè Sancho i Núria Prades

L'Associació Utopia ha publicat Entre llums i sorolls, on Gianina Abramiuc mostra l'autisme des de la mirada d'una mare, des del desig d'arribar a conèixer i connectar més profundament amb l'univers dels nens i adolescents amb aquest espectre. Mercè Sancho, amb més de 25 anys en el món de l'ensenyament, plasma la importància de la col•laboració entre l'àmbit familiar i l'educatiu per aconseguir un bon desenvolupament dels xiquets i xiquetes afectats. D'altra banda, l'artista Núria Prades és l'autora de les 13 il•lustracions del llibre; uns dibuixos reveladors que mostren les emocions, els sentiments i les reaccions dels nens i adolescents amb aquesta simptomatologia.

Més informació.

>> L’assentament de la primera edat del ferro de Sant Jaume (Alcanar, Montsià), de David Garcia i Rubert, Francisco Gracia Alonso i Isabel Moreno Martínez

El jaciment de Sant Jaume d’Alcanar, interpretat com una gran residència fortificada, representa una referència inexcusable en el marc dels estudis sobre la primera edat del ferro (650-550 ane, aprox.) a la península Ibèrica. El seu excel•lent grau de conservació, amb murs de pedra de dos metres d’alçària i una seqüència estratigràfica intacta, ha permès obtenir informacions amb un nivell de precisió gens habitual. D’altra banda, el conjunt de vasos ceràmics que ha proporcionat conforma indubtablement la millor col•lecció del període a l’àrea de l’actual Catalunya, tant pel que fa a la quantitat com al grau d’integritat i a la diversitat tipològica i de produccions.

Més informació.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078