Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Recomanacions literàries del mes de novembre

Recomanacions literàries del mes de novembre

| Cultura

El violí d’en Patrick
Autor: Quentin Blake
Editorial: Blackie Books
Recomanat: de 6 a 8 anys

Parlar d’un llibre de Quentin Blake és parlar de l’obra d’un autor i il·lustrador de la categoria d'un dels clàssics encara vius del gènere. Hereu de la tradició i l'escola del seu país, Sir Quentin Blake continua la tradició dels grans escriptors com Dickens o Barry i ens regala, en El violí d’en Patrick, un cant a la bellesa i la fantasia. Amb una història senzilla, Blake ens explica la història d'en Patrick, el protagonista que compra un violí a un brocanter en un entorn rural (probablement al segle XIX). Quan en Patrick toca el violí, la música transforma en bellesa tot el que hi ha al seu voltant: els arbres floreixen i ofereixen fruits en forma de pastissos, gelats i altres menges impossibles, els peixos volen, etc. Els testimonis de la màgia d'en Patrick i el seu violí són dos xiquets que, com el lector, viuen amb naturalitat els esdeveniments i segueixen en Patrick i el seu violí que tot ho transforma.

 

Ara que estem junts
Autor: Roc Casagran
Editorial: labutxaca

Ara que estem junts explica la separació de dos germans bessons per la Guerra Civil. Una mirada diferent sobre l'exili i la vida al camp de refugiats d'Argelers (Rosselló). Ara que estem junts és també una història d'amor. Escrita en primera persona, conté, tot i relatar temps durs, un cert humor que fa que siga més agradable de llegir i que enganxe des de la primera pàgina.

«I, des d’aquell dia, aquella cabanya rudimentària la vam anomenar La Mansió. Va ser una manera d’aprendre que contra l’horror només ens queda l’humor, i com que en aquella platja tot era horror, tot va passar a ser humor. Humor negre, és clar. I dels soldats que ens vigilaven en dèiem “els nostres protectors”, i de la sorra, “el nostre llit d’hotel”, i del mar, “la nostra banyera”.»

Més imatges

Recomanacions literàries del mes de novembre

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat