Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Recomanacions literàries del mes de març

Recomanacions literàries del mes de març

Aquest mes de març us proposem dues noves recomanacions literàries.

Artur i Clementina.

Autora: Adela Turín

Il·lustracions de Nella Bosnia

Editorial Lumen

Artur i Clementina són dues tortugues. Quan es va casar amb Artur, Clementina ensomiava amb una vida plena d’aventures i descobriments. Artur li proporciona una vida tranquil·la i sense sorpreses, però no sap posar-se al seu lloc ni sap interpretar els seus desitjos. Ella vol aprendre a tocar la flauta? Ell se’n burla amablement i li regala un disc. Ella vol pintar? Ell li tria un bell quadre. Ella vol viatjar a Venècia? Ell li regala un preciós gerro de Murano.

Clementina s’enfonsa sota els regals, es passa un munt de temps netejant-los i es mor d’avorriment. Fins que un dia decideix de viure d’acord amb els seus desitjos i triant ella mateixa el que li convé. Comença a sortir quan li abelleix i acaba anant-se’n de casa. Artur no entén res quan arriba a casa seua i la troba buida. S’enfada molt i explica als seus amics que la Clementina és molt ingrata per haver abandonat la casa que ell li havia proporcionat plena de tresors. La Clementina viu feliç i lliure. Totes les tortugues tenen present encara la seua experiència.

 

Tierra de mujeres.

Autora: María Sánchez

Editorial: Seix Barral

Filla i neta de veterinaris, l'última de diverses generacions vinculades des de fa anys a la terra i als animals, María Sánchez (Còrdova, 1989) és la primera dona de la seua família a dedicar-se a un ofici exercit tradicionalment per hòmens. El seu dia a dia com a veterinària de camp passa per recórrer Espanya en una furgoneta i esquivar les mirades en un entorn predominantment masculí com és el món rural. En aquest personalíssim assaig, l'escriptora es proposa servir d'altaveu i donar espai a totes les dones silenciades als camps espanyols, a totes aquelles que van haver de renunciar a una educació i a una independència per a treballar la terra amb les mans i tenir cura de les seues famílies.

A partir d'històries familiars, de reflexions sobre ciència i literatura fruit de les seues lectures i d'alguns dels conflictes que assolen el medi rural a Espanya (la despoblació i l'oblit dels pobles, l'explotació dels recursos naturals, l'incompliment de polítiques ambientals o les condicions laborals al camp), Tierra de mujeres ve a omplir un buit en el debat sobre feminisme i literatura rural. Cerca, a més, oferir una visió de la vida al camp realista, allunyada de les postals bucòliques donades des de les grans ciutats, i subratllar el perill de perdre per a sempre un coneixement fins ara transmès de generació en generació.

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat