Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Programació alternativa a les festes d’octubre

Programació alternativa a les festes d’octubre

| Festes

La cultura no està en quarantena. L’Ajuntament d’Alcanar ha preparat una programació alternativa a les festes d’octubre 2020 destinada a tots els públics i adaptada a la covid-19  que hauria d’haver tingut lloc durant els quatre dies festius, però el mal temps ha impedit que es realitzessen dos dels espectacles programats. Es tracta d'actes culturals, amb aforament limitat, situats en llocs que permeten garantir el distanciament social i les condicions de seguretat davant la pandèmia de covid-19.


“Hem guardat les forces i l’energia per a les festes del Remei de l’any vinent”, ha explicat la regidora de Festes. “Ara, la cultura i l’entreteniment són més importants que mai. Per aquest motiu, hem preparat espectacles per a tots els públics i en un format diferent per a evitar aglomeracions”.


La programació va començar el divendres 9 d’octubre, dia del Remei, al verger de la Mestra Gual, amb Mireia Vives i Borja Penalba. Amb l’espectacle “Cançons de fer camí”, eclèctics i heterogenis, van pintar l'escenari amb notes de folk, cançó d'autor, pop-rock, cabaret gamberro i cobla republicana i feminista.  


El dissabte 10 d'octubre, a la vesprada,  Fefe i Companyia va seduir als més menuts de casa amb La maleta que sona. Els van explicar la història d'un personatge que cada dia passeja per les platges del seu poble, arreplegant totes aquelles coses que creu que no formen part del paisatge i ficant-les a la maleta. L'espectacle va convidar els xiquets i xiquetes a obrir la maleta i a participar en les cançons que hi van trobar dins.El diumenge 11 d’octubre,  a la tarda, estava programat l’espectacle “Moltes gràcies Alcanar”, creat per Quim Masferrer durant les setmanes de confinament. Masferrer s’havia de moure entre quatre escenaris: la plaça Sant Pere, de les Cases, i la plaça del Mirador, la Ronda i la plaça Lluís Companys, d’Alcanar. La previsió de fort vent va obligar l’Ajuntament a posposar l’acte. El plat fort per als infants hauria d’haver arribat el 12 d’octubre amb el concert de Xiula, a la plaça del Mirador. “Una ubicació més exposada a les ratxes de vent, per aquest motiu també es va decidir ajornar el concert”, comenta la regidora.


“Pròximament informarem sobre les noves dates dels espectacles. Demanem a tothom que guarde les seues entrades i no les tire perquè serviran per als pròxims concerts. No s’hauran de tornar a comprar”, destaca Fischer.

L'aforament en tots els actes va estar limitat per tal de garantir el distanciament social. Els espectacles es van dur a terme seguint el protocol de mesures de seguretat i protecció davant la covid-19 de l'Ajuntament. Totes les entrades es van adquirir pel preu simbòlic d'un euro i la recaptació es destinarà al fons de contingència per a la covid-19.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078