Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Maribel Fibla: “Volem contribuir a fer més gran el nom del nostre poble, a consolidar-lo com un referent gastronòmic”

Maribel Fibla: “Volem contribuir a fer més gran el nom del nostre poble, a consolidar-lo com un referent gastronòmic”

| Acció Social

Maribel Fibla és una de les cares més visibles del Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases, entitat que es va crear ara fa dos anys per a treballar conjuntament i continuar fent del municipi un referent gastronòmic al país. Aprofitem per a parlar-hi sobre el concurs Joc de cartes, en el qual el passat estiu el seu restaurant va guanyar com a millor restaurant de platja del Montsià.

Com valores aquesta nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Clementina?

Tot i que a hores d’ara encara no han finalitzat, tot sembla indicar que enguany tenen una resposta molt millor que en altres edicions. Aquestes jornades estan molt consolidades i en les darreres edicions hem vist augmentar els clients de fora que venen expressament a degustar els menús de la clementina i que també, de retruc, s’interessen pel nostre llenguatge gastronòmic i les nostres tradicions.

Quin joc donen els cítrics a l’hora d’elaborar els plats?

El fet d’haver d’elaborar un menú nou cada any amb motiu de les Jornades ens incentiva a estudiar noves propostes gastronòmiques a partir de les taronges, mandarines i llimes, que són uns productes molt nostres i també molt versàtils a la cuina. Després de tantes edicions, alguns d’aquests plats ja han passat a formar part de la carta dels restaurants participants.

Per què vau decidir crear el Col·lectiu Gastronòmic?

Va ser una proposta del regidor de Turisme, Jordi Monfort, aprofitant la unió entre els diferents restauradors, entenent que era una bona manera de treballar conjuntament en temes que ens interessen a tots. Els restauradors que ens vam implicar activament vam decidir que les jornades funcionarien amb les normes aprovades pel mateix Col·lectiu. Vam començar amb un grupet de vuit i ara en som al voltant d’una dotzena. De moment ens està ajudant a promocionar-nos dins i fora del nostre territori. Ja hem realitzat formacions sobre xarxes socials, cartes de postres i tallers de maridatge, i hem organitzat activitats conjuntes, com la visita a diferents cellers. També rebem assessorament i intercanviem inquietuds professionals, cosa que abans no passava.

Quins reptes us heu proposat com a Col·lectiu?

A través del Col·lectiu Gastronòmic volem contribuir a fer més gran el nom del nostre poble, a consolidar-lo com un referent gastronòmic. Entre els reptes que tenim hi ha la recerca de personal qualificat dintre del món de l’hostaleria. També hem de buscar la manera de desestacionalitzar la restauració, saber trobar públic en temporada baixa. Amb l’experiència de les Jornades, sabem que, si treballem bé, la gent respon.

Quin paper consideres que té la restauració en el turisme al nostre poble?

El sector gastronòmic té un pes específic molt important en el nostre turisme, especialment en els mesos de fora de la temporada d’estiu, fins al punt que, si a les Cases li traguéssem els restaurants, ho perdríem gairebé tot. Per això, el treball i la innovació han de ser constants, per a seguir atraient la gent. Hem de tenir en compte que la gent es mou per tendències i es cansa molt fàcilment de les coses.

Quants d’anys té el restaurant Casa Ramon?

Ha complert 68 anys. En aquella època, a les Cases només hi havia dos restaurants: Patorrat i Esquerra. Casa Ramon inicialment era un bar que van obrir els meus pares i, de mica en mica, es van decantar per fer menjars, fins al punt que van haver de donar-lo d’alta com a restaurant. Després, el meu germà i jo en vam agafar el timó, i ara és la meua filla, Laia, la qui està al meu costat preparada per a prendre el relleu.

Per tant, des de fa uns anys, les dones lidereu el negoci familiar...

Sí, després que el meu germà es jubilés, vaig estar tres o quatre anys portant jo sola el restaurant i hi ha hagut una època en què fins i tot érem tot treballadores. Ara comencem a tenir també algun home, però, així i tot, tenim una plantilla més femenina. Cal dir que, a dia d’avui, tant la Laia com els nostres treballadors i treballadores són joves molt competents i ben formats. A mi m’agrada molt innovar, però la gent jove ho fa amb més seguretat.

En el vostre cas, què va suposar guanyar el concurs del programa ‘Joc de cartes’?

El programa ens ha fet una boníssima publicitat que, ni pagant, podria haver sigut millor. Tot i que no em va agradar que decidiren que fórem dos restaurants de les Cases que competiguéssem entre natros, sense avisar-nos prèviament. Però clarament hi ha hagut un abans i un després de Joc de cartes. La gent s’hi va bolcar i el fet que s’emetés en ple mes d’agost va fer incrementar notablement la nostra llista d’espera. A hores d’ara, encara ens ve gent com a conseqüència del concurs.Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078