Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament d'Alcanar ha començat la instal•lació del nou sistema de contenidors

L'Ajuntament d'Alcanar ha començat la instal•lació del nou sistema de contenidors

| Medi Ambient

L'Ajuntament d'Alcanar ha començat aquesta setmana la instal•lació del nou sistema de contenidors d'illes en superfície. El desplegament s'inicia després que l'equip de govern haja mantingut diverses reunions amb la ciutadania per clarificar dubtes o recollir suggeriments. D'aquestes trobades, a peu de carrer, han sorgit alguns canvis com desplaçaments o eliminació de les illes.

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, ha explicat que "estem contents de la participació i aportacions ciutadanes a través de les diferents reunions. Hem resolt dubtes, i també hem informat de les millores del sistema i problemàtiques de cada zona". Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, afegeix que aquestes reunions "ens han permès arribar a acords per a la implementació d'aquestes illes. L'última reunió de les quals ha estat a la zona del Camí Ample d'Alcanar".

Segons Bort, els veïns i veïnes han valorat positivitat que l'equip de govern s'haja assegut amb ells "per tal de decidir on van els contenidors". Entre els canvis destaca l'eliminació de les illes de davant de la Biblioteca que es reubica al carrer Colón o l'illa del Camí Ample que desapareix.

El regidor de Medi Ambient ha afegit que, "es reforçarà l'illa del Mirador, també la de l'Escorxador, que es mou dos mentre cap al Camí Ample i, si cal, també s'augmentarà les freqüències de recollida". El regidor també ha destacat que en "cap cas són decisions fixes o inamovibles, sinó que en sis mesos es farà una avaluació per a veure com funciona. Si haguéssem continuat amb els soterrats no podríem canviar cap contenidor ni fer ajustos.".

Entre els canvis també hi ha el desplaçament de l'illa de davant del Casal Cívic Trinitari Bel o la de la porta del Mercat que anirà a l'altra banda de les escales de la plaça. La implementació s'hauria de fer en un període de quinze dies i s'iniciarà per la banda sud del poble.

El regidor també regidor de Governació ha fet una valoració dels serveis implantats ja a Alcanar Platja i a les Cases. Sobre Alcanar Platja ha indicat "que des del mes de març la taxa de reciclatge ha augmentat un 8%. De totes formes, considera que és necessari esperar un any des de la implantació per poder treure xifres aproximades del volum de reciclatge", mentre que a les Cases  "de moment està funcionant bé però encara és prompte, també, per a fer-ne una valoració a fons."

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat