Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La reivindicació 25N a Alcanar s'adapta a la pandèmia

La reivindicació 25N a Alcanar s'adapta a la pandèmia

| Dona, Acció Social

L'Ajuntament d'Alcanar, amb la col•laboració de les entitats i la ciutadania, ha organitzat una programació especial durant la segona quinzena de novembre amb motiu del Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones. Tots els actes s'han ideat a partir de la situació epidemiològica i s'han adaptat a les diferents mesures sanitàries.  

Maribel Ramon, regidora de l'àrea, destaca "la rellevància de la reivindicació d'enguany, ja que la pandèmia de la covid-19 ha tingut major impacte sobre els col•lectius més vulnerables i, en molts casos, ha agreujat les situacions de violència masclista". Joan Roig, alcalde d'Alcanar, afegeix que "ara, més que mai, hem de treballar tots i totes per a visualitzar aquesta xacra social."

Per començar a escalfar motors, aquesta setmana s'ha llençat la campanya "Connecta't al feminisme a les xarxes socials", en la qual totes les persones que ho vulguin podran denunciar qualsevol mena de violència envers les dones, fotografiant-se amb una peça de roba o element lila i compartint les imatges a les xarxes socials amb les etiquetes de la campanya #NomésSÍésSÍ #connectatalfeminisme #AlcanarVioleta #lesCasesVioleta i mencionant a l'Ajuntament d'Alcanar. Les persones participants rebran una mascareta i una polsereta de la campanya #NomésSÍésSí.

D'altra banda, el mateix 25 de novembre, a l'institut Sòl de Riu, es farà la campanya "Diposita aquí el teu masclisme", que té per objectiu visualitzar i crear consciència sobre els micromasclismes i altres tipus de discriminació cap a les dones.  La lectura institucional del manifest es transmetrà virtualment a les 12 del migdia per les xarxes institucionals, amb un vídeo molt especial que també comptarà amb la participació de moltes dones del municipi.

Així mateix, el 26 i 30 de novembre, la campanya "Connecta't al feminisme" visitarà els mercats del dijous i dels dilluns, a Alcanar i les Cases respectivament, a través d'un punt informatiu per aproximar a les usuàries del mercat a la realitat del masclisme a casa nostra.

Finalment, durant la setmana del 23 al 27 de novembre, Alcanar Ràdio oferirà una programació especial per a abordar la temàtica de la violència de gènere des de diferents veus i perspectives.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078