Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La Regidoria de Participació Ciutadana impulsa el Registre ciutadà

La Regidoria de Participació Ciutadana impulsa el Registre ciutadà

| Participació ciutadana

El Pla i el Reglament de participació ciutadana, aprovats pel Ple Municipal l’any 2017, reconeixen el dret de la ciutadania i les entitats a participar en els afers públics i estableixen els mecanismes per a vehicular-ho.

El Registre ciutadà és una de les eines que el Pla i el Reglament estableixen i té per objectiu fomentar la participació dels canareus, canareves, casencs, casenques i veïns i veïnes d’Alcanar Platja en les activitats municipals vinculades al consistori. L’Ajuntament ha activat aquest recurs per a aconseguir la implicació del màxim nombre de persones a títol individual i escoltar la seua opinió en els diversos àmbits de treball.

“Com més ampli siga el Registre ciutadà, més representatives seran les consultes i les opinions, i més activa serà la relació entre l’Ajuntament i la ciutadania”, explica Joan Roig, alcalde d’Alcanar i regidor de Participació Ciutadana. Així, els inscrits al Registre ciutadà rebran el butlletí de l’Ajuntament per via electrònica i podran participar en les consultes ciutadanes en línia, així com en les consultes per àmbits d’interès que es faran anualment. També podran ser consultats pel govern, proposar iniciatives i actuacions, rebre la informació del Ple i fer arribar al consistori les seues queixes i suggeriments.

De moment, l’Ajuntament ha obert el període d’inscripció al Registre. Les persones interessades poden inscriure-s’hi a través del web municipal o els fulls d'inscripció que estan disponibles a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Les persones que s’hi registren han de seleccionar el seu àmbit d’interès: Alcanar emprenedor, Alcanar de les persones o Alcanar sostenible, per tal de fer-hi aportacions posteriorment. La via habitual de comunicació amb els inscrits al Registre serà el correu electrònic. En el cas de les persones que no tinguen adreça electrònica, s’hi contactarà per telèfon o per correu postal. 

    

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar