Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La presidència d'Alfons Montserrat a la Mancomunitat Taula del Sénia ha estat marcada per un increment del pressupost i de l'activitat

La presidència d'Alfons Montserrat a la Mancomunitat Taula del Sénia ha estat marcada per un increment del pressupost i de l'activitat

| Alcaldia

L’any 2017, les línies de treball de la Mancomunitat de la Taula del Sénia s’han basat en cinc grans eixos: ocupació, turisme, agricultura i medi ambient, Jornades Europees de Patrimoni i incidència política a Europa. Alfons Montserrat, alcalde d’Alcanar, ha estat al capdavant de l’organització i n’ha exercit la presidència.

L’evolució general de la Mancomunitat durant els últims tres anys ha estat molt positiva. Aquesta progressió queda palesa amb l’increment del 356% del pressupost, que passa d’una xifra de 117.052 euros l’any 2015 a 534.001 euros per al 2018. A més, només durant el 2017 s’ha donat ocupació a més d’una vintena de persones mitjançant diferents programes de formació i treball. 

Entre els projectes desenvolupats el 2017, destaca la recuperació del camí del riu Sénia, que, a més de donar nom a la Mancomunitat, és l'eix vertebrador del territori. En l’actuació es refarà aquest camí natural, d’uns 60 km, des de Sòl de Riu fins al naixement. El camí transcorre per set municipis valencians (Vinaròs, Sant Jordi, Traiguera, Sant Rafael del Riu, Canet lo Roig, Rossell i la Pobla de Benifassà) i tres de catalans (Alcanar, Ulldecona i la Sénia). 

En alguns llocs el camí es desdoblarà pels dos costats i en altres se n'ampliarà el recorregut fins a punts turístics. L'any 2017 es va començar la part catalana, amb un ajut Leader que s'executarà enguany, mentre que a la part valenciana, per a la qual es demanarà una ajuda a l’Agència Valenciana de Turisme, s'espera poder-ho fer aquest 2018.

Durant el mandat de Montserrat també s’ha treballat intensament per augmentar la conscienciació, en l’àmbit nacional i internacional, sobre la importància de regular i protegir les oliveres del nostre territori.

La presidència del batle canareu a la Mancomunitat de la Taula del Sénia ha tingut un any de durada, tal com marquen els estatuts de l’organització. Montserrat ha passat el relleu a Sánchez, alcalde de Sant Jordi, que assegura que ha agafat el càrrec amb il•lusió i seguretat gràcies al treball fet per Montserrat durant el 2017.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat