Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La Plataforma del Sénia visita el Tribunal de Cuentas i el Senat espanyol per exigir responsabilitats econòmiques sobre el projecte Castor

La Plataforma del Sénia visita el Tribunal de Cuentas i el Senat espanyol per exigir responsabilitats econòmiques sobre el projecte Castor

| Medi Ambient, Alcaldia

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia (PCDTS) no atura l’activitat. Avui els seus membres s’han desplaçat a Madrid, acompanyats per  l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, juntament amb altres representants polítics, per a registrar una petició davant del Tribunal de Cuentas que promou una investigació relativa als sobrecostos associats al projecte Castor d’emmagatzematge de gas natural.

Posteriorment, han tingut una reunió informativa al Senat amb diversos grups parlamentaris que donen suport a la petició per exigir de responsabilitats en la gestió econòmica d’aquest projecte.

Montserrat recordava, fa uns dies, que ‘la clausura del Castor no representa cap problema tècnic ni tampoc cap risc’, i per això ‘volem que el Govern espanyol presenti un pla i un calendari per desmantellar-ho immediatament’. ‘Els ajuntaments som part afectada i som els primers que volem saber què faran, com ho faran i quan ho faran’, afegia Montserrat.

Judici popular a Castor

Però l'activisme de la Plataforma pel Sénia no acaba aquí. El passat cap de setmana els membres de la Plataforma i un grup de veïns i veïnes del municipi, acompanyats pel Regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, es van desplaçar a Barcelona per assistir al Judici Popular contra Castor.

El  tribunal estava conformat per experts en drets socials i econòmics (Miren Etxezarreta, David Bondia, David Fernàndez, Marco Aparicio i Monica Vargas), que van identificar els responsables dels delictes del projecte Castor: l'empresa ESCAL UGS (participada en un 66% per l'empresa constructora ACS de Florentino Pérez), el Govern espanyol i el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme; i el Banc Europeu d'Inversions (BEI), en aquest últim cas per emetre bons que han permès refinançar un projecte sense cap tipus d'activitat.

Prop de 150 persones van seguir el judici des del Col•legi d’Advocacia de Barcelona i, com era d'esperar, no es va comptar amb l'assistència dels acusats. Es va resoldre la culpabilitat dels tres imputats per endeutament il•legítim, corrupció, prevaricació i delictes ambientals, entre d'altres. La resolució provisional va exigir anul•lar la indemnització a l'empresa de Florentino, el pagament de compensacions a les persones afectades pels danys provocats pel projecte i el desmantellament de la plataforma Castor a compte d'Escal UGS. 

En el judici, Bort va agrair públicament  davant l’auditori la tasca desenvolupada per la Plataforma del Sénia durant aquests 10 anys de vida i també va felicitar a tots els assistents per la seva participació, “sobretot a la gent que s’ha desplaçat des d’Alcanar per a lluitar contra un projecte injust i il•legítim. Felicitacions per la feina i molta força!”

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat