Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La crisi dels cítrics canareva arribarà a Madrid

La crisi dels cítrics canareva arribarà a Madrid

| Agricultura i Pesca

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, el regidor d'Agricultura, Jordi Monfort, i el senador d’ERC Miquel Aubà s’han reunit amb representants del sector citrícola que pateix una greu crisi de preus com a conseqüència del tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països de l’Àfrica meridional.

Tot i que aquest acord inclou una clàusula de salvaguarda per compensar els productors locals si la importació de cítrics satura el mercat, no s’ha activat. És per això que el senador republicà ha anunciat que reclamarà la compareixença del ministre d’Agricultura, Luis Planas, al Senat amb l’objectiu que expliqui quins són els plans del govern espanyol per resoldre aquesta crisi.

Aquesta campanya el preu dels cítrics s’ha enfonsat per la competència de les importacions dels països de l’Àfrica meridional, que pràcticament no paguen aranzels. Aubà també preguntarà al govern espanyol sobre les conseqüències econòmiques i mediambientals que implica el tractat de lliure comerç.

Segons el batle, “el consistori seguirà lluitant al costat de les institucions supramunicipals i el sector citrícola canareu per a combatre aquesta situació”. Per la seua banda, el senador ha  destacat que “volem gent al territori que puga treballar en l’agricultura i generar un desenvolupament econòmic important”.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat