Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La biblioteca torna a l'horari d'hivern i reactiva el servei de préstec a domicili

La biblioteca torna a l'horari d'hivern i reactiva el servei de préstec a domicili

| Cultura

Seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, avui la Biblioteca Trinitari Fabregat ha tornat al seu horari habitual de cara al públic: els dimarts, dimecres, dijous i dissabtes de 10 a 13.30 h i de dilluns a divendres de 16 a 20 h. La Biblioteca de les Cases també ha activat  el seu horari habitual de dilluns a divendres de 17 a 20 h. Ara bé, encara no es poden realitzar activitats culturals com l'hora del conte o el club de lectura.

La Biblioteca ho ha fet extremant totes les mesures de precaució. Per aquest motiu, s'ha augmentat la neteja de les instal·lacions, al matí i  a la tarda perquè la desinfecció s’adeqüi al nou horari. S'inclou la neteja de les sales de consulta, serveis comuns, ordinadors i lavabos. També es continua amb el confinament i desinfecció de tot el material prestat una vegada retornat i amb l'obligació de mantenir la distància, rentat de mans i l’ús de gel hidroalcohòlic per part de tot el personal.

Ara l'equip de bibliotecàries demana la col·laboració de tota la ciutadania: respectar les normes i senyalitzacions que s'han preparat perquè  la biblioteca  siga un espai segur i lliure de COVID.  A partir d'ara es continuen mantenint tots els serveis habituals de la Biblioteca amb les condicions de seguretat bàsiques dels usuaris i usuàries: mascareta, higiene i distància de seguretat, l'aforament al 50% i l'accés lliure a la col·lecció i a totes les sales.

Servei de préstec a domicili
Arran de la situació actual de la pandèmia, la Biblioteca Trinitari Fabregat i la Biblioteca de les Cases  també han recuperat l’antic servei de préstec a domicili. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer arribar la lectura a les persones confinades, amb mobilitat reduïda temporal o permanent, així com a les residents al Centre de Dia d’Alcanar i al Centre Ocupacional Montsià.

Per a sol•licitar el servei a la Biblioteca d’Alcanar, cal contactar a través del telèfon 977 73 24 64 o del correu electrònic btf@alcanar.cat, mentre que per a sol•licitar-ho a través de la Biblioteca de les Cases, cal trucar 977 73 77 63 o mitjançant l’adreça de correu electrònic bca@alcanar.cat. Un cop sol•licitat, el personal de la biblioteca gestiona el préstec a domicili i efectua el corresponent lliurament a l’hora pactada prèviament amb l’usuari que haurà de disposar del carnet de la biblioteca o de qualsevol de les biblioteques de Catalunya. En cas de no tenir-lo, es facilitarà un full per recollir les dades necessàries per fer el carnet. El servei de préstec s’acorda amb els usuaris que ho sol•liciten.  

A través d’aquest nou servei es posen a disposició tots els documents que es presten habitualment a la biblioteca: llibres, revistes, pel•lícules i CD.  Els documents prestats passen 48 hores en quarantena i es desinfecten per complet abans de prestar-se en la següent entrega. 

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078