Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament d’Alcanar prendrà mesures legals davant el cas de maltractament de gossos a una casa d’Alcanar Platja

L’Ajuntament d’Alcanar prendrà mesures legals davant el cas de maltractament de gossos a una casa d’Alcanar Platja

| Festes majors

L’Ajuntament d’Alcanar es personarà en les diligències prèvies 528/2019 obertes al Jutjat d’Instrucció Número 1 d’Amposta per a l’exercici de l’acció popular pel cas de maltractament de gossos a una casa d’Alcanar Platja que es va destapar el 25 de juliol. 

Està previst que el pròxim ple municipal, del 26 de setembre, s’incloga un punt a l’ordre del dia amb l’objectiu que s’arribe a un acord per a facultar l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, per a exercir l’acció popular.  El batle explica que "no podem permetre que al nostre municipi es maltracte animals ni que hi haja cap criador clandestí de gossos. Prendrem les accions que calga per a combatre aquests comportaments i perquè la llei recaiga sobre les persones responsables d'aquests fets".

El  dijous 25 de juliol, es van decomissar dèsset gossos d’un bungalou que es troba a la part posterior d'una masia pròxima a la platja del Maricel. Els animals estaven tancats en gàbies en condicions pèssimes d’higiene, sense alimentació ni aigua, i exposats a altes temperatures. De fet van trobar cinc gossos més ja morts.

Tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, la Policia Local d’Alcanar i tres associacions de protecció dels animals (Engrescats de les Terres de l’Ebre, ARCA –d’Aldover– i  aGOSaGATs –d’Alcanar–) van participar en l’operació de rescat dels animals, juntament amb la regidora de Salut, Mercè Fischer i l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig.

A hores d’ara, tres persones estan sent investigades per un presumpte delicte de maltractament d’animals domèstics. El jutjat de Guàrdia d’Amposta va rebre el passat dijous 22 d’agost l’atestat sobre la investigació que recau sobre dos veïns de la Ràpita i un altre sense domicili conegut que ha estat il•localitzable. Segons Mossos d’Esquadra, la causa oberta és de tipus penal i paral•lelament també s’han obert diligències per la via administrativa que podrien acabar amb sancions. 

L’Associació Engrescats de les Terres de l’Ebre  també tenen previst presentar-se com a acusació particular a la causa judicial.  Pel que fa als gossos que van ser acollits per aquesta protectora, onze en total, encara no poden ser donats en adopció fins que ho ordene la jutge. N’hi ha alguns en cases d’acollida i d’altres a la protectora. Engrescats assegura que s’han recuperat molt bé, sobretot els de raça perillosa, en canvi, els llauradors, tenen seqüeles psicològiques com la por als humans.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078