Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Entrevista a Joan Roig, alcalde d’Alcanar i nou president del Consell Comarcal del Montsià

Entrevista a Joan Roig, alcalde d’Alcanar i nou president del Consell Comarcal del Montsià

| Alcaldia

 “Com a president del Consell Comarcal vetlaré perquè les diferents polítiques que es porten a terme contribuïsquen al desenvolupament d’Alcanar”

Just un mes després de ser proclamant alcalde d'Alcanar, Joan Roig va ser investit president del Consell Comarcal del Montsià, de nou amb majoria absoluta de consellers d'ERC i 12 abstencions. En aquesta entrevista el batle d'Alcanar ens parla dels seus reptes al capdavant de les dues institucions.

Què suposa per a vós poder ser l'alcalde més votat de la història del municipi?

Sento una gran gratitud cap als milers de ciutadans i ciutadanes que ens han fet confiança, i un compromís renovat amb tota la població, amb el repte de dirigir Alcanar pel camí del progrés i el benestar de tothom. Els electors i electores han aprovat àmpliament la gestió duta a terme durant els darrers anys i ens demanen que aprofundim en el camí marcat.

Quins són els principals objectius d'aquest mandat a Alcanar?

El benestar de les persones centrarà la nostra acció de govern. Hem de continuar donant suport a les famílies i als col•lectius que més ho necessiten, fomentant la inclusió social i lluitant contra la pobresa. Treballarem també per a l'eliminació de la violència sexista, per a garantir el desenvolupament dels jóvens i el benestar de la gent gran, i per a incrementar la seguretat del municipi amb la dotació de set nous efectius de la policia local.

D'altra banda, hem d'aconseguir projectar les infraestructures i els equipaments que donen respostes a les necessitats dels nostres veïns i veïnes. Per exemple, l'auditori i la urbanització del sector dels Codonyers i de l'Alcalde Sanmartí, a Alcanar, o el tancament de les pistes poliesportives i la millora dels accessos a les Cases. I a Alcanar Platja, seguirem treballant al costat dels veïns per a solucionar la gran problemàtica de les urbanitzacions no recepcionades.

Finalment, l'Ajuntament ha de mantenir el lideratge inversor, com a motor de modernització i progrés, fomentant els diferents plans de desenvolupament local. I això només ho podem fer amb l'economia local sanejada. Per tant, continuarem treballant per uns valors d'endeutament mínims que ens asseguren un futur favorable.

Què significa per a vós assumir el càrrec de president del Consell Comarcal del Montsià?

Com a canareu enamorat de la seua terra, l'orgull que sento de presidir el Consell de la nostra comarca és immens, com també ho és l'ambició de millorar, dins de les nostres possibilitats, la vida dels nostres veïns i veïnes, al costat dels alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores, convençuts del nostre potencial com a territori creatiu i d'oportunitats.

I al Consell Comarcal, quins són els principals propòsits per als pròxims quatre anys?

Les persones són el més important, i així ho anem demostrant als ajuntaments republicans com el d'Alcanar. I ara continuarem procurant a la gent una administració comarcal propera, a la qual puguen dirigir-se per a resoldre les circumstàncies que els afecten.

D'altra banda, és important que ens centrem en les polítiques de promoció econòmica i aboquem recursos a la formació, per a fomentar l'ocupació, i a plans estratègics, per a impulsar la cultura emprenedora, sobretot en els més jóvens, no només creant talent sinó també retenint-lo. La nostra intenció i el nostre deure és aconseguir que els jóvens puguen quedar-se als seus pobles treballant i contribuint al seu desenvolupament. I per a remar en aquesta direcció, tenim eines molt valuoses, com l'Agència de Desenvolupament del Montsià.

A banda, és important cedir els nostres mitjans als municipis perquè puguen oferir serveis de qualitat, sobretot els municipis més petits. D'això se'n diu equilibri territorial i el Consell Comarcal és una peça clau per a mantenir aquest element fonamental de l'autogovern de Catalunya.

Així mateix, treballarem a fons l'administració digital per a alinear-nos amb el principi de bon govern, amb l'objectiu que el Consell funcione amb la màxima transparència, qualitat i equitat, i amb garantia de retiment de comptes.

I com teixireu sinergies entre els objectius municipals i els comarcals?

L'equip de govern del Consell Comarcal ens volem fer nostres els problemes i les necessitats dels pobles de la comarca, entre els quals s’inclou Alcanar, i posar al seu abast tots els mitjans per a que puguen garantir serveis de qualitat als veïns i veïnes. Per tant, com a president del Consell Comarcal vetlaré perquè les diferents polítiques que es porten a terme al Consell contribuïsquen, de la millor manera possible, al desenvolupament i benestar del nostre poble.

Per posar un exemple, l'Agència de Desenvolupament del Montsià, juntament amb la Regidoria d'Empresa, Comerç i Turisme del nostre Ajuntament, ja han començat a dissenyar nous projectes per a estimular, fomentar i diversificar l'economia local al voltant de l’Acord territorial per a la reactivació econòmica i l’ocupació. D’altra banda, en matèria de protecció animal, tenim l'objectiu d'articular una gossera o protectora comarcal, que faça recollida i acollida i s'ocupe dels processos d'adopció dels animals recollits. Ja hi estem treballant i crec que serà una iniciativa que beneficiarà molt el nostre municipi.

En l'àmbit jove, seguirem dissenyant polítiques de joventut integrals i transversals, que juntament amb el Programa de la garantia juvenil, continuen dotant de recursos i eines als més jóvens de la comarca per a facilitar-los l’emancipació. També seguirem reforçant i millorant les polítiques comarcals en matèria de medi ambient i salut amb organismes com el COPATE o amb projectes com Serveis Socials o el servei de recollida de deixalleries i voluminosos, que permeten reforçar l'essència de la comarca, ja que es comparteixen serveis públics per eficiència i solidaritat.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat