Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Enllestit el segon tractament contra el mosquit tigre en espais públics

Enllestit el segon tractament contra el mosquit tigre en espais públics

| Medi Ambient

Aquests últims dies, l’Ajuntament d’Alcanar ha acabat d’aplicar, a tot el municipi, el segon tractament preventiu de la temporada per a lluitar contra els mosquits tigre i comú. D’aquesta forma, s’ha continuat amb la utilització de productes específics de larvicida per a eliminar les larves de mosquit tigre. L’objectiu d’aquest protocol és evitar l'aparició de les espècies adultes, mantenir controlada la població i evitar les plagues.

Un cop finalitzades aquestes dus primeres actuacions, està planejat realitzar, com a mínim, una aplicació més a Alcanar, les Cases i Alcanar Platja abans que s’acabe l’estiu.

Un cop més, les larvicides s’han aplicat en embornals, col·lectors i altres llocs de la via pública on se sol acumular aigua, ja que és l’entorn en què el mosquit tigre es reprodueix. En aquesta direcció s’ha pronunciat Jordi Bort, regidor de Medi Ambient: “Des del consistori es fa tot el possible per a evitar l’aparició d’aquesta espècie, però és important prendre consciència com a ciutadans i evitar acumulacions d’aigua innecessàries”.

Posar sota cobert barques i remolcs, evitar els objectes que puguen acumular aigua o tapar hermèticament els dipòsits d'aigua per a regar són algues de les accions que poden contribuir a fer front al problema. I és que s’estima que el 80 per cent del mosquit tigre es troba en l’àmbit privat (plats de cossiets, cendrers, gerros i petites acumulacions d’aigua, etc.).

La campanya integral de control del mosquit tigre de l'Ajuntament d'Alcanar compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i també inclou altres accions per a promoure la sensibilització a través dels mitjans de comunicació municipals.


Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078