Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El IV cicle ‘L’art d’educar amb amor i consciència’ se centra en la infància i l’adolescència

El IV cicle ‘L’art d’educar amb amor i consciència’ se centra en la infància i l’adolescència

| Educació

>> César Bona, Eva Millet, Marc Massip i el mag Sergi Armentano conformen els ponents d’aquesta quarta edició

El cicle “L’art d’educar amb amor i consciència”, organitzat per l’Ajuntament d’Alcanar, arriba a la quarta edició. Un any més, hi participaran professionals de renom per a atansar les famílies i la comunitat educativa al món de la criança i l’educació positiva.

En aquesta edició, un any més, ha col•laborat amb el consistori l’entitat Ameiba, i també s’hi han sumat les associacions de famílies de l’Escola Joan Baptista Serra i l’Institut Sòl de Riu, d’Alcanar.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, explica que “és un plaer treballar amb les entitats del municipi vinculades a la temàtica d’educació i criança; les seues propostes sempre ens permeten plantejar una programació de la màxima qualitat”.

I és que aquest cicle de xarrades, segons Maribel Ramon, regidora d’Educació, “s’ha consolidat com un referent a les Terres de l’Ebre, tant pel que fa a la temàtica com al currículum dels ponents que hi participen”.

A més, enguany la programació ha obert el focus. “Tornarem a abordar el món de la infància, però també hi hem inclòs xarrades sobre el repte de l’adolescència. D’aquesta manera ampliem l’edat dels receptors i arribem a un major nombre de famílies”, afig la regidora de l’àrea.

El cicle de xarrades donarà el tret de sortida amb la conferència de César Bona, el dissabte 28 de març, a les 11 h, al Casal Cívic Trinitari Bel, d’Alcanar. Bona és una de les cares de la docència més visibles de l’Estat espanyol, ha estat reconegut per la seua tasca de mestre en els prestigiosos Global Teacher Prize i participa assíduament en esdeveniments relacionats amb l'educació. És autor de diversos llibres, com ara El sorprenent món de Bernardo, La nova educació o Les escoles que canvien el món, títols que han estat un èxit de vendes.

El dissabte 18 d’abril, a les 17.30 h, serà el torn de la periodista i escriptora Eva Millet, col•laboradora habitual del Magazine de La Vanguardia i autora del blog www.educa2.info. Millet escriu sovint sobre temes d'educació i és també autora d’Hiperpaternidad (2016) i Hiperniños (2018), que han popularitzat el concepte de «hiperpares» i l’han convertit en conferenciant. Al 2019 publica Niños, adolescentes y ansiedad, on tanca la trilogía dedicada a l'hiperpaternitat. També ha escrit la novel•la infantil La última sirena, guanyadora del Premi Boolino 2018.

El dissabte 17 d’octubre, a les 17.30 h, pronunciarà una conferència Marc Massip, psicòleg, expert en addicció a les noves tecnologies. Massip és director de Desconect@, un programa psicoeducatiu que té com a objectiu que els jóvens aprenguen a fer un ús adequat del telèfon mòbil, les xarxes socials i els videojocs. És també autor del llibre DESCONECT@, conferenciant i divulgador.

El cicle finalitzarà el dissabte, 14 de novembre, a les 17.30 h, amb l'espectacle I·lusions del mag Sergi Armentano. Després de formar-se en l'art de la màgia i la interpretació,  Armentano ha fet espectacles de màgia per diferents països i ha arribat fins i tot a guanyar un Premi Nacional de Màgia 2019 i a protagonitzar el programa de televisió Wowzzy Baboom al canal Super3.

L'Ajuntament ha fixat un preu públic de 3 euros per entrada per a cadascuna de les conferències del quart cicle "L'art d'educar amb amor i consciència". Les entrades es podran comprar el mateix dia de cada conferència. A més, hi haurà servei de guarderia gratuït a les diferents sessions del cicle.

>> Consulta el cartell.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar