Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El Casal Cívic acull l’exposició ‘Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre’ fins al 22 de desembre

El Casal Cívic acull l’exposició ‘Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre’ fins al 22 de desembre

| Cultura

L’exposició ‘Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre’ es podrà visitar al Casal Cívic d’Alcanar del 4 al 22 de desembre. L’exposició pretén divulgar uns treballs i oficis, alguns dels quals ja oblidats i altres mal considerats irrellevants, que formen part de la història de les dones del Baix Ebre. Aquesta exposició, de caràcter itinerant, arriba al públic gràcies al treball de camp fet per les associacions de dones de la comarca i les tècniques de l’ens comarcal que s’han entrevistat amb les protagonistes d’aquests oficis o els seus familiars per recopilar la informació i el material gràfic. En la recerca de fotografies antigues també hi ha col·laborat l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre.

‘Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre’ és una exposició promoguda pel consell Comarcal del Baix Ebre i impulsada pel Consell consultiu de dones del Baix Ebre, òrgan de participació ciutadana de la institució comarcal. Aquesta exposició, que veu la llum al novembre de 2016, es va començar a gestar l’any 2014 quan des del Consell Consultiu es va decidir dur a terme un projecte comú amb totes les associacions de dones de la comarca per posar en valorar i recuperar la memòria del treball dut a terme per les dones al Baix Ebre durant els segles XIX i XX. El resultat és un interessant treball de recerca antropològica, que es presenta en forma d’exposició amb fotografies antigues i descripcions d’oficis com les mineres de Benifallet, apedaçadores de xarxa de l’Ametlla de Mar, segadores d’alfals d’Aldover o les llatadores d’Alfara de Carles, els Reguers i Paüls, entre d’altres.

L’exposició és itinerant i prèviament a l’arribada a Alcanar ha estat per diferents poblacions del Baix Ebre i del Montsià. 

Paral·lelament a l’exposició, el Casal Cívic ha organitzat un taller de macramé els dies 4, 11 i 18 de desembre de 16.30 a 18.30 h per a poder recrear el treball manual d’aquestes dones. Les persones interessades poden contactar amb el Casal. 

+INFO: cartell de l'exposició.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat