Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Conferència "Impactes humans en el medi marí"

Conferència "Impactes humans en el medi marí"

| Salut

Les entitats Ecologistes en Acció de Vinaròs, Ecologistes del Sénia i  GEPEC -EdC, amb el suport de l'Ajuntament d'Alcanar, han organitzat el cicle de quatre conferències “Eines per a un planeta que respira” que tindran lloc a Alcanar entre els mesos de març i juny. 

Davant la crisi energètica i ecològica global a la que estem immersos, el cicle tracta sobre la història i el present del planeta des d’una visió filosòfica i científica, per tal d’entendre els vincles entre totes les forces de la natura que actuen a la biosfera. Tal com afirmen les entitats organitzadores, “pensem que una divulgació d’aquesta altura, que engloba diferents visions del mateix tema, serà de profit per a la població i els donarà eines per actuar conforme a les seues projeccions de futur”. 

La segona conferència "Impactes humans en el medi marí", a càrrec de la Dra. Conxi Rodríguez Prieto, biòloga marina de la Universitat de Girona, investigadora i coautora de nombroses publicacions internacionals", tindrà lloc el pròxim dissabte 13 d'abril a les 19.30 h a l’Edifici de Serveis Agraris Joan Gil. 

Ferrer explica que "l'entitat va néixer per part d’un col·lectiu de gent que va prendre consciència del perill que suposa que les produccions i mercats alimentaris siguen cada vegada més uniformes; ja no es troben varietats antigues, i les que hi ha s’estan morint abandonades en la prestatgeria d’algun armari. L’associació es va crear amb la finalitat de treballar en la recerca, la conservació, la promoció i la recopilació de tota la informació relacionada amb les varietats tradicionals del País Valencià, per a que tornen a ocupar el lloc que les correspon en la vida dels nostres pobles... Treballar amb llavors tradicionals és una forma de potenciar la cultura popular i de promoure la diversitat agrària, les formes de cultiu tradicional i la valorització d'allò local."

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament ha explicat que l’Ajuntament valora molt positivament acollir aquest cicle de xerrades, ja que pretenen “sensibilitzar i fomentar el respecte i la protecció del medi ambient i dels elements naturals. Esperem així aportar el nostre granet de sorra i que la gent puga gaudir amb aquestes xerrades.” 

Cicle de conferències sobre “Eines per a un planeta que respira”
Programa  ALCANAR – Edifici Serveis Agraris ‘Joan Gil’ 19.30 h 

11 de març

'La política de l’aigua: Perquè costa tant canviar-la?' amb Carles Ibáñez 

08 d’abril

'Les llavors: perquè les volen patentar i com ens afecta' amb Maria Ferrer 

13 de maig

'Impactos humanos en el medio marino' amb Conchi Rodriguez Prieto 

10 de juny

'El foc: història i previsió de futur' amb Carmel Expòsito

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078