Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Comencen les obres de recuperació d’una part de la costa d’Alcanar Platja

Comencen les obres de recuperació d’una part de la costa d’Alcanar Platja

| Urbanisme

El Ministeri de Medi Ambient espanyol té la competència en matèria de costes i ha iniciat uns treballs d’emergència a la costa nord d’Alcanar per tal de fer front als danys ocasionats de manera sistemàtica pels temporals i lluitar contra l’erosió de la platja. L’actuació tindrà una inversió de 160.000 euros i es durà a terme durant el mes de novembre.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, la regidora d’Urbanisme i Ordenació del Territori, Ivette Fibla, i tècnics del Servei de Costes i de l’empresa adjudicatària de les obres licitades pel Ministeri han visitat les obres, que han començat aquesta setmana. 

"Els temporals de llevant provoquen danys greus a diversos punts de la nostra costa. Per això, de manera sistemàtica demanem a Costes actuacions per a protegir els penya-segats de l'erosió provocada per l'impacte de les ones. A la zona on s’està actuant actualment fins i tot havia caigut un pal que subjecta una línia elèctrica", explica la regidora de l’àrea. L'actuació consistirà a crear una base de pedra d’escullera i un talús amb la mateixa pedra per tal de protegir la timba de l’erosió d’aquestes llevantades. També es milloraran les baranes de protecció.      

El batle d’Alcanar afig que “Costes no havia actuat mai a Alcanar Platja. Esperem que aquest siga l’inici d’un conjunt d’intervencions necessàries a la costa nord del municipi. Fa anys que reclamem obres a tota la zona a través dels diferents informes sobre afectacions que l’Ajuntament ha fet arribar al Ministeri”.

Prèviament a l'inici de les obres, l'Ajuntament es va reunir amb tècnics del Ministeri i de l'empresa adjudicatària per tal de sol•licitar que es protegisca la boca d'accés a un túnel del búnquer de la Guerra Civil que hi ha en aquella zona. 

"L'Ajuntament ha iniciat un expedient per a aconseguir la declaració dels elements del patrimoni local de la Guerra Civil com a bé cultural d'interès local (Becil) i, en conseqüència, la seua inclusió en el catàleg del patrimoni cultural català. El nostre objectiu a mitjà termini és dignificar els vestigis de la Guerra Civil i convertir-los en elements visitables. Per tant, és imprescindible deixar lliure aquesta entrada al búnquer", comenta Fibla. 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078