Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Comença el primer tractament contra el mosquit tigre en espais públics

Comença el primer tractament contra el mosquit tigre en espais públics

| Medi Ambient

La presència de mosquit tigre s'intensifica amb l’arriba del bon temps , per aquest motiu, l’Ajuntament d’Alcanar, a través de la regidoria de Medi Ambient,  ha començat a actuar en espais públics i està previst que en els pròxims dies es reactivi la campanya de sensibilització  a la ciutadania. Aquesta actuació compta amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona. 

Ahir es va iniciar la campanya de control del mosquit tigre amb l’aplicació del primer tractament de larvicida en els embornals, col•lectors i altres llocs de la via pública per eliminar les larves de mosquit tigre i així evitar l'aparició dels mosquits adults. Aquest tractament es tornarà a repetir, com a mínim, en dos ocasions més durant l'època estival, i fins que baixin les temperatures, i es portarà a terme a Alcanar, Les Cases i Alcanar- Platja. L'Ajuntament demana disculpes per les molèsties que es puguen ocasionar al veïns i veïnes.

Paral·lelament, aquest any també es portarà a terme la campanya informativa a través de la ràdio municipal i les xarxes socials. Tanmateix, des del consistori es tornarà a elaborar un díptic explicatiu, que es farà arribar a tota la població, per a recordar que el mosquit tigre, a diferència del mosquit comú, es reprodueix majoritàriament en les zones urbanes, sobretot a les llars, i que inclou les mesures de prevenció necessàries. Al mateix temps, la regidoria de Medi Ambient, no descarta tornar a realitzar xerrades als centres educatius.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, ha tornat a recordar que "a més de les mesures preventives promogudes per l’Ajuntament a la via pública per lluitar contra la proliferació del mosquit, cal que la població també tingui cura i compleixi les mesures preventives dins de l’àmbit privat".  De fet, s’estima que el 80 per cent del mosquit tigre es troba en l’àmbit privat (plats de cossiets, cendrers, gerros i petites acumulacions d’aigua, etc.), mentre que el 20 per cent restant ho fa en espais públics (embornals, fonts, col·lectors d’aigua, bassiols, etc.), d’aquí la importància de la conscienciació ciutadana.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat