Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Cessió dels treballs del VI Certamen de Treballs de Recerca d'Alcanar a la Biblioteca Trinitari Fabregat

Cessió dels treballs del VI Certamen de Treballs de Recerca d'Alcanar a la Biblioteca Trinitari Fabregat

| Ensenyament

El passat 16 d'agost va tenir lloc a la Biblioteca de Les Cases l’acte de cessió al fons documental de la Biblioteca pública Trinitari Fabregat d’Alcanar dels treballs de recerca i investigació sobre temàtica local presentats al “VI Certamen de treballs de recerca i investigació d’Alcanar” dels alumnes de 2n de batxillerat del curs 2016-17 de l’Institut Sòl-de-Riu. 

Aquest certamen és una iniciativa empresa per la Regidoria d'Ensenyament, i compta amb la col•laboració de la Coordinació Pedagògica de l'Institut Sòl de Riu i de la Biblioteca Trinitari Fabregat.

L'acte de cessió de les obres del Certamen de Treballs de Recerca d'Alcanar al fons documental de la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat constitueix un reconeixement als seus autors, tots ells alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Sòl de Riu d'Alcanar, per la seua tasca d'investigació en l'àmbit local. Els treballs cedits en aquesta 6a edició són els següents:

• Josep Reverter Sancho: "Rutes i itineraris del Montsià" (1r premi)

• Laia Fibla Bosch i Maria Fibla Juan: "A flor de pell. Creació d'una empresa de cosmètica natural" (2n premi)

• Mar Sancho Prades: "Una família menestral a un poble pagès" (3r premi)

• Hasnaa Amaadani: "La creació de NaniKey a través de MaxiCklass"

• Jan Obiol Tena: "Alcanar, territori de caça"

• Míkel Queralt Fibla: "La cooperativa, de l'olivera al cítric"

A partir d'ara aquests estudis es troben a disposició de totes aquelles persones a les quals els puguen interessar a través del bloc de la Biblioteca.

El Certamen de Treballs de Recerca d'Alcanar va crear-se amb la finalitat de fomentar la investigació en l'àmbit local dels alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Sòl de Riu d'Alcanar i alhora reconèixer l'esforç, la feina ben feta i l'excel•lència acadèmica, així com el reconeixement del poble.

La presentació al certamen implica la cessió de drets per a la publicació, per part de l'Ajuntament d'Alcanar al bloc de la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat d'Alcanar, per tant, tots els treballs estan ja a disposició de la ciutadania. En la trajectòria d’aquests sis anys, de moment ja estan disponibles 28 treballs al bloc, que només l’any passat va tenir prop de 1.600 visites.

Jurat
A l’hora d’avaluar els treballs, s’han tingut en compte diferents criteris, com l’originalitat en el plantejament del tema, la capacitat de resoldre els problemes plantejats, la idoneïtat de les fonts d’informació, la visió crítica de la realitat analitzada, la metodologia usada, o l’ús adequat de la llengua. El jurat del VI Certamen de Treballs de Recerca ha estat presidit per la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Alcanar, Carme Navarro, i l’han constituït la directora de l’institut Sòl-de-Riu, Carme Caballé, el professor Tomàs Camacho, l’ex professor Vicent Landete, Sílvia Nicolas en representació de l’AMPA, la cap d’estudis de l’escola Joan Bta. Serra, Josefa Ulldemolins, i l’ex directora i representant de l’escola Marjal, Hermínia Marí. La regidora d’Ensenyament va indicar el dia de l’entrega de premis, el passat mes de juny, que el jurat havia valorat com a molt positiu la qualitat de tots els treballs presentats.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat