Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar es volca amb el 25-N, Dia Internacional per l’Eliminació de la violència envers les dones

Alcanar es volca amb el 25-N, Dia Internacional per l’Eliminació de la violència envers les dones

| Dona; Acció social

Avui, 25 de novembre, es commemora el Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones 2019. L’Ajuntament d’Alcanar treballa per crear consciència al voltant de la lluita contra una violència que any rere any continua matant dones.

Aquest matí, a la plaça de l’Ajuntament d’Alcanar, s'ha celebrat l'acte institucional principal, amb la lectura del manifest i la realització d'una performance en record de les dotze dones catalanes, i la dona vinarosenca, que han mort durant el 2019 a causa de la violència masclista.

Per a Maribel Ramon, regidora de Polítiques d’Igualtat, ha explicat que "és important visibilitzar el 25N perquè la violència contra les dones és una xacra social, un problema arrelat que hem de treballar moltíssim. Cal fer-nos visibles, fer campanyes, actes, llegir manifestos i fer tot el que estiga al nostre abast perquè la gent es consciencie i sàpiga que existeix aquesta problemàtica. Des de l’Ajuntament volem i seguirem treballant, fent molta pedagogia, perquè s’errradique d’una vegada per totes." La regidora també ha recordat que "sis treballadors i treballadores públiques ja s'han format en polítiques públiques en perspectiva de gènere".

Rosa Maria Raga, presidenta de l'Associació de Mestresses de Casa i activista pels drets de les dones, ha estat l'encarregada de llegir el manifest institucional, el qual recordava que  "les violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a perdre un statu quo que situa les dones en una posició de desigualtat. Tot i això, les dones hem trencat el silenci i no farem ni un pas enrere". I ha finalitzat amb un crit de "El moviment feminista és imparable i la nostra sororitat és la nostra força. Cridem juntes: si en toquen a una, ens toquen a totes!"

El consistori ha preparat més actes per a celebrar aquesta data tan assenyalada. Divendres, 29  de novembre, a les 19.30 h, al Casal Cívic Trinitari Bel, tindrà lloc l'acte institucional amb la representació del Teatre per la igualtat a càrrec de l'alumnat de l'Institut Sòl de Riu i l’espectacle ‘Homes tontos, mentiders i masclistes’ a càrrec d’El sobrino del diablo. I dissabte 30, al Centre cívic 1 d’octubre, en el concert de l’Agrupació Musical Canareva es llegirà el manifest. A banda, entre els actes que ja s’han celebrat al municipi destaca la representació teatral per la igualtat a l’Institut Sòl de Riu, adreçat a l'alumnat; la lectura del manifest en el concert de la Banda Municipal de Música d’Alcanar. 

Enguany dotze dones han estat assassinades a Catalunya, vuit per violència masclista en l'àmbit de la parella, una més que l'any passat en aquesta època. Set víctimes eren majors d'edat i una tenia 17 anys. La franja d'edat amb més és la de 41 a 50 anys. Sis tenien una relació sentimental amb l'autor i convivien amb ell. Dues dones ja havien interposat una denúncia prèvia i una d'elles tenia vigent una mesura judicial de protecció. Les sis dones mortes tenien 11 fills que han quedat orfes, dels quals 8 eren menors d'edat. Pel que fa als agressors, en set casos van ser detinguts, mentre que l'altre es va suïcidar. Aquestes només són algunes de les dades. Per això cal lluitar i fer-ho, si cal, amb campanyes i manifestos com els d’avui. 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat