Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar acull per primera vegada una reunió entre els presidents dels quatre consells comarcals de les Terres de l'Ebre

Alcanar acull per primera vegada una reunió entre els presidents dels quatre consells comarcals de les Terres de l'Ebre

Els presidents i presidentes dels Consells Comarcals de Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre s'han reunit a Alcanar per buscar solucions i traçar una estratègia unitària per fer front a diferents temes que afecten les Terres de l’Ebre. El nostre municipi és la primera vegada que acull una reunió de treball d'aquestes característices.

A la reunió, celebrada el 14 de febrer, hi han assistit els presidents i les presidentes dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre: Joan Roig (Montsià), Xavier Faura (Baix Ebre), Gemma Carim (Ribera d’Ebre) i Neus Sanromà (Terra Alta).

L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, destaca la importància de la trobada: “Si les quatre comarques que conformem les Terres de l’Ebre treballem conjuntament, serem més efectius, atendrem més necessitats i per tant podrem arribar més lluny”. El també president del Consell Comarcal del Montsià posa en valor que el treball conjunt dels consells comarcals de Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre, ha de servir per empoderar les Terres de l’Ebre i reivindicar el territori a Catalunya: “Hem de fer valdre les Terres de l’Ebre, un territori únic al centre dels Països Catalans, que desgraciadament avui encara no gosa del reconeixement que es mereix.”

Un dels principals temes tractats a la reunió va ser el cobrament dels ajuts de les pluges torrencial d’octubre del 2018 i els ajuts derivats de les destrosses causades pel temporal Glòria. Un assumpte cabdal per a la recuperació d’un territori que abraça un ecosistema molt i que ha sofert molt amb els temporals ocorreguts últimament. Un altre dels temes que van abordar en la reunió els quatre presidents i presidentes dels consells comarcals ebrencs és la promoció dels productes qualitat de quilòmetre zero i l'ecoturisme. 

La trobada tampoc es va oblidar del sector educatiu i social, els quatre presidents i presidentes dels consells comarcals de Terres de l’Ebre també vam mirar com reforçar els serveis de transport escolar i de transport adaptat que ofereixen, a més d’abordar la millora del servei de menjador escolar a les quatre comarques.

Els presidents i presidentes dels consells comarcals van qualificar la trobada de molt positiva per al territori, i van estar d’acord que les Terres de l’Ebre remen en bona direcció.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat