Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Acte de presentació de les mesures implantades per a millorar la mobilitat de la zona escolar d’Alcanar

Acte de presentació de les mesures implantades per a millorar la mobilitat de la zona escolar d’Alcanar

| Ensenyament

La Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Alcanar, conjuntament amb altres regidories i amb la col•laboració de tota la comunitat educativa del municipi, ha treballat per a millorar l'accés i la seguretat de l'alumnat a les hores d'entrada i sortida dels centres educatius. 

La principal mesura  que es portarà a terme és la restricció del trànsit de l'avinguda Constitució (tram del carrer Jaume I al carrer Joan Maragall) i del carrer Joan Maragall (tram de l'avinguda Constitució a la ronda de Circumval·lació) durant 30 minuts, coincidint amb les hores d'entrada i sortida dels alumnes dels centres escolars: 8.45-9.15 h, 12.15-12.45 h, 14.45-15.15 h, 16.15-16.45 h. Aquesta restricció estarà vigent durant el curs escolar, però està subjecta a les modificacions de l’horari lectiu.

Per a garantir la mobilitat dels vehicles, s'han fet accions complementàries, com l'habilitació de pàrquings públics gratuïts en diferents indrets pròxims a la zona escolar (que es mostren en el plànol), el trasllat de la parada d’autobús de l’Institut Sòl de Riu a la ronda de Circumval·lació i la prohibició permanent d’aparcament de vehicles pesants a la ronda de Circumval·lació (tram de la zona escolar). S’han ampliat, així, les zones d’aparcament per a turismes. També s'han mantingut contactes amb els serveis sanitaris, cossos de seguretat i serveis de recollida selectiva per a facilitar la coordinació i el treball conjunt.

Carme Navarro, regidora d'Ensenyament, es mostra satisfeta: "agraïm per endavant la col·laboració i implicació de tota la ciutadania, ja que, per tal de garantir l’efectivitat d’aquestes mesures, és responsabilitat de tothom vetllar per la seguretat dels nostres infants i joves", ha manifestat.

Acte de presentació

En aquest sentit, el mateix dia que aquesta mesura entra en vigor (el dilluns 16 d'octubre, a les 9.30 h), tindrà lloc a l’avinguda Constitució, davant de l’Escola Joan Baptista Serra, l'acte de presentació de les mesures implantades per a millorar la mobilitat de la zona escolar d’Alcanar.

En la trobada hi participaran els alumnes dels tres centres educatius d’Alcanar, representants del consistori, de la comunitat educativa i de les associacions de mares i pares d’alumnes, i membres dels cossos sanitaris i de seguretat. 

Els alumnes dels tres centres també participaran en l’acte per a sensibilitzar a la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana que evite els efectes negatius derivats de l’ús inadequat del cotxe.

Així mateix, es farà lliurament, als cossos sanitaris i de seguretat, d'una clau de les pilones que evitaran la circulació del trànsit rodat en aquella zona durant l’entrada i sortida dels alumnes dels centres educatius.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar