Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Història sector agrícola

Història sector agrícola

Des de començaments del segle passat, la pagesia d’Alcanar ha dedicat tots els seus esforços al cultiu dels cítrics i els vivers.

El taronger (espècie de la família de les rutàcies, de capçada arrodonida, fulles agudes, flors blanques i oloroses, i de fruits en hesperidi) és des de fa molts d’anys, és motor de l’economia canareva.

La història de la pagesia d’Alcanar, és la historia d’un progrés constant, com qualsevol activitat empresarial, sempre al capdavant de la ciència, la seva adaptació a la vida moderna, sense perdre les virtuts humanes i la conservació del medi ambient.

En la zona citrícola d’Alcanar es conreen 10.000 Ha de cítrics, amb una producció anual de 120.000 tones de clementines i 80.000 tones de taronges, la qual cosa converteix el municipi en el primer productor de cítrics de Catalunya .

El 75% de la població viu directament del sector primari i bàsicament del conreu dels cítrics. El relleu generacional al capdavant de les explotacions ha comportat que Alcanar tingue un dels censos agraris més alt i rejovenit de Catalunya.  El fet que la citricultura sigue el principal sector productiu del municipi, des de l’Administració local es fomenta  la reconversió, l’especialització, la formació i la informació als productors.

L’adaptació de la pagesia canareva als avanços de la modernitat, l’assimilació, per part de la gent del camp d’Alcanar, dels progressos de la ciència, el bon ús dels recursos tecnològics més innovadors, creen la necessitat de disposar d’un edifici, amb personal tècnic des d’on acollir i difondre tots els serveis més actualitzats dels que disposa el món de l’agricultura.

L’edifici municipal de Serveis Agraris “Joan Gil”, es troba situat a l’Avinguda de Catalunya, 64 d’Alcanar. Tel.: 977 73 23 76

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat