Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Entrevistes voluntariat Protecció Civil

Entrevistes voluntariat Protecció Civil

Les funcions principals de l’AVPC són la coordinació de l’aportació desinteressada del voluntariat en tasques de protecció civil, l’impuls de la participació ciutadana en temes de prevenció o actuacions de protecció civil, així com la sensibilització de la població respecte els riscos que els puguin afectar, les activitats formatives i divulgatives i el suport en l’elaboració, implantació o el manteniment de plans de protecció civil que dugui a terme l’administració.

Ells han optat per fer-se voluntaris de Protecció Civil;

Júlia Agudo Reverter, 22 anys, Estudiant de Magisteri de la URV 

- Què t’ha motivat a fer-te voluntària?

La veritat és que ja havia provat el voluntariat en altres associacions i realment és una tasca molt bonica i satisfactòria. T’aporta molt a nivell personal i sempre és un orgull poder ajudar d’alguna manera el teu poble. 

- Explica’ns en què ha consistit la formació que heu rebut els voluntaris de Protecció Civil d’Alcanar? 

Tots els voluntaris tenim el Curs Bàsic de Voluntaris de Protecció Civil. Aquest ens forma en aspectes com: Assistència en Suport Vital Bàsic, ús del DEA, prevenció d’incendis, ús d’equips de comunicació d’emergències i suport a familiars i víctimes d’accidents. 

- Quan va tenir lloc i com va anar la primera acció que ha realitzat l’entitat?

El primer servei oficial que vam realitzar va ser el passat 25 de setembre a la X Pujada al Montsià. Realment és un acte molt emotiu i en el qual hi ha una gran organització. La nostra tasca en aquest cas va ser de suport a la Policia Local i també de donar resposta als dubtes dels participants i familiars.  

- Des d’aquí, fes arribar un missatge per engrescar altres joves a fer-se voluntari. 

Ser voluntari et permet gaudir de grans moments col·laborant al poble i també adquirir molts aprenentatges, tot coneixent a grans persones. Seria un gran plaer comptar amb més gent que vulgui compartir aquesta experiència amb nosaltres!

Marc Blaya Francisco, 22 anys, Estudiant d'Administració i Direcció d'Empreses de la URV

- Per què vas decidir fer-te voluntari de Protecció Civil? 
Crec que és una molt bona forma d’oferir un servei als nostres veïns i que tots, en certa forma, podem aportar el nostre gra de sorra per fer del nostre municipi un lloc una mica millor on poder viure. 

- Creus que, en general, la ciutadania coneix realment en què consisteix la vostra tasca? 
La gran majoria de la gent desconeix que formem part d’un cos de voluntaris aliè a la Policia Municipal, i que exercim les nostres tasques de forma desinteressada, invertint sovint molt de temps i esforç. Per desgràcia, hi ha encara molta gent que no sap ben bé quina feina desenvolupem ni entén per què ho fem. 

- Què consideres que teniu en comú els membres de l’Associació? 
Crec que tots compartim una certa preocupació pel benestar de la societat en general i dels nostres veïns en particular. Som gent jove, amb energia i ganes de treballar, d’aprendre i de seguir formant-nos per poder dur a terme més eficientment la tasca que nosaltres mateixos ens hem encomanat. 

- Quins són els vostres principals àmbits d’actuació? 
Principalment ens mobilitzem en actes públics amb gran afluència de gent per tal de prevenir possibles perills i, si fóra necessari, actuar en conseqüència, i també desenvolupem tasques de conscienciació entre la ciutadania. Tots els voluntaris hem de superar un curs de primers auxilis i ús d’equips DEA, de prevenció i extinció d’incendis i d’assistència a víctimes d’accidents.

Obed Madrid Calvo, 26 anys, Vigilant i estudiant de Màrqueting
 
- Quina és la teua funció com a president de l’entitat?
Fins ara, la principal funció ha estat aconseguir que l’agrupació tirés endavant. A partir d’ara, suposa representar l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil davant les entitats públiques i procurar un ambient òptim i agradable amb els companys .
 
- Què t’ha motivat a fer-te voluntari?
Portava alguns anys com a voluntari a Sant Carles de la Ràpita. Crec que és una bona forma d’involucrar-se i aportar un petit gra de sorra a la protecció dels veïns. Mitjançant experiència de coordinació i formacions de l’Institut de Seguretat Pública, esperem ser útils en moments d’emergència on les forces públiques puguin no donar a bast. És una activitat que quan funciona bé, reconforta.
 
- Què ha de fer algú que vulgue ser voluntari de Protecció Civil?
S’ha d’adreçar a l’Associació, ja sigue directament, a través de l’Ajuntament o de la Policia Local, on li facilitarem tota la informació així com el full de sol·licitud per a la pròxima convocatòria del curs de formació. Les convocatòries solen sortir una vegada a l’any i, en ocasions i amb sort, dos. Llavors se’ls ho comunicarà i podran realitzar la inscripció. Una vegada han aprovat el curs, el ple de l’Ajuntament és qui els ha de ratificar com a Voluntaris disponibles.
 
-Com s’organitza el voluntariat a l’hora de funcionar?
Rebem instruccions del tècnic municipal de Protecció Civil. De fet, s’activa per un decret d’Alcaldia. 
 
Sergi Cuello Imbernón, 22 anys, Estudiant de grau mitjà de Telecomunicacions
 
- Quin creus que ha de ser el perfil d’un voluntari/a?
Qualsevol perfil és correcte. Considero que el més important són les ganes de participar i d’ajudar, però s’ha de tenir clar que aquest tipus de voluntariat és sense ànim de lucre.
 
- Què et va motivar a fer-te voluntari?
El què em va motivar a fer-me voluntari de Protecció Civil era l’idea de crear l’Associació a Alcanar, ja que fins ara no disposàvem d’aquest servei al municipi i crec que és molt necessari.
 
- Quina relació teníeu entre vatros abans d’entrar a formar l’Associació?
Ens coneixem des de que érem petits i sempre hem mantingut una bona relació d’amistat.
 
- Tenies ja alguna experiència prèvia en l’àmbit del voluntariat?
Si. Molts de nosaltres, fa uns anys, ja vam formar part de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil d’Ulldecona i ens va agradar l’experiència. Per això ens vam plantejar fundar l’Associació a Alcanar.
 
- Amb quines altres tasques hauràs de compaginar la labor de voluntari?
Principalment, amb els meus estudis. En aquets moments estic estudiant un Grau Mitjà de Telecomunicació a Vinaròs. Als estius treballo en un supermercat de Benicarló.
 
 

Notícies relacionades

Comença la desinfecció de les zones amb més perill del municipi

Avui han començat els tractaments a la via pública amb productes homologats contra el Covid-19.

Iniciativa per a elaborar mascaretes homologades i abastar els col•lectius més vulnerables i exposats al coronavirus

L’Ajuntament d’Alcanar ha aconseguit material per a elaborar mascaretes  quirúrgiques amb  TNT hidrorepelent i fer-les arribar a aquelles persones que formen part de col•lectius vulnerables i...

Mesures davant la pandèmia de coronavirus

Arran de l'activació del PROCICAT en fase d'alerta pel covid-19, s'ha activat l'equip de coordinació d'emergències municipals, el qual ha acordat les següents mesures preventives:

L'Ajuntament d'Alcanar quantifica en prop d'1,5 MEUR els danys pel temporal Glòria a la costa canareva

Els Serveis Tècnics de l'Ajuntament d'Alcanar han elaborat un informe de danys pel temporal Glòria que ascendeix a aproximadament 1,5 MEUR i que en els pròxims dies faran arribar a les...

Alcanar proposa crear un front comú per a que s’amplie el termini d’execució de les subvencions pels aiguats del 2018

El departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya ha fet públiques les bases de les subvencions per als municipis afectats pels aiguats del 2018 i aquesta mateixa setmana ha fet arribar...


PàginesAlcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat